LeBron James și fiul său au scris istorie pe parchetul din NBA. Au jucat împreună BASCHET într-un meci de pregătire

Publicat: 07 10. 2024, 17:14
Actualizat: 07 10. 2024, 18:29
sursa foto: Profimedia

LeBron și Bronny James sunt primul duo tată-fiu din istoria competiției de baschet nord-american care joacă împreună pe parchet. Momentul este cu atât mai special cu cât cei doi sunt repartizați în aceeași echipă.

LeBron James și-a văzut visul cu ochii. Superstarul echipei Los Angeles Lakers a jucat alături de fiul său Bronny în primul meci de pregătire din noul sezon. Juniorul a debutat în al doilea sfert, din meciul cu Phoenix Suns, pierdut cu 118-114, relatează BBC.

Niciodată până acum un cuplu tată-fiu nu au jucat într-un meci, fie el și de pregătire, din NBA în același timp. James Senior a descris momentul la superlativ.

„A fost suprarealist. M-am uitat pe teren și l-am văzut. Eram unul lângă altul”, rememorează LeBron cu emoție.

Dacă LeBron este o legendă în liga de baschet nord-american, fiul său a trebuit să înceapă de la cea mai joasă treaptă. Ales ultimul în draftul ligii de către echipa tatălui său, Bronny nu se ridică la nivelul părintelui, însă a moștenit de la acesta determinarea și puterea de muncă.

LeBron, în vârstă de 39 de ani, a încheiat meciul cu 19 puncte, patru pase decisive și cinci recuperări, în timp ce Bronny a jucat doar în sfertul secund, pe care l-a încheiat cu 2 recuperări și patru deposedări pe greșeala adversarilor.

Pentru junior, debutul alături de tată a fost cadoul perfect, deoarece cu o zi înainte de meci, a împlinit vârsta de 20 de ani.

LeBron are mai multe sezoane disputate în NBA decât are fiul său ani de viață

Legenda lui Lakers a debutat la 18 ani pentru echipa orașului său, Cleveland Cavaliers, care l-a selectat cu prima opțiune. În toată cariera sa, baschetbalistul a jucat 10 finale dintre care patru le-a câștigat. Totodată, James este jucătorul cu cele mai multe puncte înscrise din ligă: peste 40.000.

Lebron intră în al 22-lea sezon în NBA, care va debuta pe 22 octombrie, contra celor de la Minnesota Timberwolves.

CITEȘTE ȘI:

Românul care a jucat în echipă cu fiul CELEBRULUI LeBron James

Toronto Raptors retrage MAIOUL cu numărul lui Vince Carter