Leo Borlovan s-a IMPUS în a doua etapă a sezonului de Super Rally

Publicat: 11 08. 2024, 10:31

Pilotul Leo Borlovan a bifat al doilea succes consecutiv în Campionatul Național de Super Rally după ce a câștigat, pe ultima manșă, la Timișoara, Trofeul Profi, și este lider categoric în sezonul 2024 al singurei competiții de automobilism sportiv care se desfășoară exclusiv pe circuit urban.

Pe un prototip Funyo, care atinge o viteză de 100 de kilomertri la oră în doar 3,6 secunde și are o greutate de 600 de kilograme, Borlovan a avut parte de agonie și extaz în manșele de concurs. În prima a fost nevoit să se întoarcă în padoc după ce a ieșit în decor, iar în cea de-a doua s-a impus în etapă după ce a rămas ultimul pe circuit în urma abandonului marilor săi rivali, Aurelian Andronache și Dragoș Savloschi, la rândul lor pe monoposturi.

Leo Borlovan s-a IMPUS în a doua etapă a sezonului de Super Rally

Pilotul în vârstă de 23 de ani, originar chiar din Timișoara, a stabilit noul timp de referință al circuitului organizat în centrul orașului, ajungând la finiș în 02:52,828. Al doilea clasat în topul general, dar primul la categoria turisme, a fost fostul campion absolut din 2019, Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), la 1,3 secunde, în timp ce podiumul a fost completat de Radu Benea (Ferrari 488 Challenge), la două secunde în spatele câștigătorului.

„Trăiesc un vis, nu-mi vine să cred cum s-a întâmplat totul. Am trăit la intensitate maximă totul și sunt onorat să fiu pe primul loc în campionat. Îmi doresc enorm să aduc titlul de campion la Timișoara, ar fi o premieră absolută pentru orașul nostru, pentru județul nostru”, a spus Borlovan.

Mii de spectatori au asistat la cea de-a doua etapă din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet, organizat de promotorul Mihai Leu. Acesta din urmă s-a întors, după o pauză, în competiții, și a luat startul în prima sa cursă de super rally din 2024. Fostul campion mondial la box, care a pilotat un Audi R8 GT3 LMS, a fost al șaselea la general și a terminat pe podium la clasat GT.

„Pentru mine personal a fost o mare bucurie să revin ca pilot la super rally. Etapa a fost una spectaculoasă, cu multe răsturnări de situație și cred că publicul a avut parte de un eveniment automobilistic reușit. M-am bucurat să văd așa multă lume pe traseu și le mulțumesc pe această cale”, a spus Leu, care a anunțat că următoarea etapă va avea loc pe 4-5 octombrie la București.

La echipe, victoria de la Timișoara a revenit celor de la Impuls Leasing Rally (Costel Cășuneanu și Aurelian Andronache), urmați de Canova Racing (Radu Benea și Nicolas Benea) și UniCredit Leasing Rally Team (Mihai Leu și Adrian Teslovan).

În urma acestei etape, Leo Borlovan este lider autoritar în campionat, cu 50 de puncte, în timp ce al doilea clasat este tot un pilot din Timișoara, Radu Benea, cu 27 de puncte.