Gabriela Gângoe- Simion, persoana arestată, miercurea trecută, pentru fapte de corupție, alături de fostul consilier prezidențial Răzvan Murgeanu, s-a ocupat de evaluarea mărcii „Steaua”, estimată la 57,3 milioane de euro. Potrivit evz.ro, informația apare într-un document emis de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), instituție chemată să soluționeze cererile a trei participanți la procedura de achiziție publică organizată de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru „Servicii de evaluare a activului necorporal Steaua București”. În documentul emis pe 5 iunie 2015 de CNSC se arată că firma care a câștigat dreptul să evalueze marca Clubului Sportiv al Armatei (CSA) este SC Eval Best Office SRL, reprezentată de Gabriela Gângoe-Simion.
Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv Steaua București, a explicat, miercuri, 24 februarie, cum s-a făcut evaluarea prin care marca Steaua valoarează 57,3 milioane de euro.
Reprezentantul CS Steaua a spus că actuala echipă de fotbal nu a pierdut doar sigla, ci și marca și a oferit și detalii în acest sens.
„Evaluatorul ANEVAR a fost selectat în urma unei proceduri de achiziție publică, la care au participat trei ofertanți. Au fost mai multe contestații, care au fost respinse în timp. De aceea, procedura de evaluare a durat atât de mult. Evaluarea brandului Steaua s-a făcut la standardele internaționale 4S pentru activele necorporale. S-au folosit criterii obiective, indicatorii financiari din ultimii ani ai CS Steaua București, precum și cele 17.416 medalii, cupe și campionate câștigate la toate competițiile la care au participat sportivii Stelei, inclusiv performanțele din fotbal, în frunte cu Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei. Altfel spus, evaluarea a ținut cont și de activitatea echipei de fotbal din perioada în care aceasta a aparținut CS Steaua, adică până în 2004”, a spus Talpan pentru Digi Sport.
Florin Talpan a mai precizat că în evaluare nu s-a ținut cont de activitatea echipei din perioada 2004-2014. „Această perioadă nu a fost luată în calcul. S-a ținut cont de rezultatele înregistrate de celelate secții, sunt 27, până în 2014, dar actuala echipă de fotbal nu. Raportul final nu a avut scop evaluarea drepturilor imobile, adică fără stadion, clădiri, birouri, doar marca!”, a mai spus oficialul CS Steaua.
Juristul a mai precizat că vrea să înlăture orice confuzie și a explicat ce înseamnă marca Steaua, dar și că, în viitorul apropiat, se va fixa și suma pe care o vor cere actualei echipe pentru a folosi marca Steaua.
„Pentru a înlătura orice confuzie, trebuie să precizez că brandul Steaua București nu se rezumă doar la o siglă, ci reprezintă notorietatea acestui club în lume din 1947 și până în prezent. Acest evaluator Anevar a răspuns deocamdată la primul obiectiv, dar vor mai urma alte două rapoarte. Primul va fi legat de valoarea prejudiciului pentru folosirea neautorizată a brandului Steaua în acești ultimi 10 ani iar al doilea va fi legat de taxa de licență pentru activitatea fotbalistică. În urma acestor noi rapoarte se va stabili un preț”, a mai spus Talpan la Digi Sport.