LPF se va adresa justiției pentru a recupera suma de 200.000 de euro de la FC Rapid

LPF se va adresa justiției pentru a recupera suma de 200.000 de euro de la FC Rapid

Adunarea Generală extraordinară a LPF a stabilit, în ședința de marți, să se adreseze justiției pentru recuperarea sumei de 200.000 de euro primită în avans din drepturile TV de FC Rapid, club retrogradat în Liga a II-a în urma deciziei TAS, a declarat secretarul general al ligii, Justin Ștefan.

„Partea cea mai lungă a discuțiilor a fost legată de modalitatea de împărțire a drepturilor TV rămase ca urmare a retrogradării echipei FC Rapid în Liga a II-a. După mai multe discuții, s-a stabilit ca suma rămasă, din care se deduce și suma de 200.000 de euro care a fost achitată în avans clubului Rapid, să fie împărțită în mod egal cluburilor participante la competiție. De asemenea, s-a stabilit ca diferența de 200.000 de euro să fie recuperată de la FC Rapid. S-a mandatat conducerea LPF să întreprindă demersurile legale pentru recuperarea acestei sume de bani. Astfel, se va împuternici un avocat care să înceapă demersurile legale la tribunal pentru a recupera acea sumă. Nu vorbim de înscrierea la masa credală, ci vorbim despre o datorie curentă a clubului Rapid. Și vom încerca să recuperăm acea datorie în interesul celorlalte cluburi participante la competiție. Acum nu putem forța recuperarea celor 200.000 de euro. Se va urma calea justiției, iar în calea justiției există oricând posibilitatea de a încheia o tranzacție între părțile aflate în litigiu”, a spus Ștefan într-o conferință de presă.

Oficialul LPF a explicat că decizia împărțirii în părți egale a banilor din drepturile TV care reveneau clubului Rapid ca urmare a locului 8 ocupat în sezonul trecut a avut la bază „un criteriu al echitabilității”. „Decizia împărțirii sumei care revedea clublui Rapid s-a bazat pe un criteriu al echitabilității. Pentru că această împărțire în mod egal nu dezavantajează niciun competitor. Spun de criteriu al echitabilității pentru că grupările de sub locul 8 sunt beneficiare ale retrogradării clubului Rapid, dar în același timp, pentru a nu crea un dezechilibru al competiției trebuie să ținem cont că și primele șapte locuri au avut meciuri cu Rapid. Iar acele meciuri nu s-au terminat tot timpul în favoarea echipelor de pe locurile 1-7 și ca atare aceasta a fost rațiunea pentru care membrii au împărțit banii în mod egal”, a precizat Justin Ștefan.

Hotărârea împărțirii banilor s-a luat cu majoritate, existând doar o abținere și un vot împotrivă. „A existat o abținere din partea domnului Ștefan, și un vot împotrivă, dar nu știu exact cine a votat împotrivă”, a spus Ștefan.

Directorul economic al LPF, Ionuț Calancea, a precizat că fiecare dintre cele 18 cluburi din Liga I vor primi în urma împărțirii banilor câte 49.000 de euro. „Fiecare club va primi câte 49.000 de euro, suma include TVA. Această sumă nu include cei 200.000 de euro care trebuie recuperați de la Rapid. Când îi vom recupera vor avea aceeași destinație”, a explicat Calancea.

Pentru ocuparea locului opt în clasamentul Ligii I, ediția 2012-2013, FC Rapid trebuia să încaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV. Rapid a primit de la LPF un avans de 200.000 de euro din drepturile de televizare pentru sezonul 2013/2014 al Ligii I, însă formația giuleșteană a fost retrogradată după două etape disputate în primul eșalon, în urma unei decizii a TAS. Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, declara la 17 septembrie, că liga va recupera banii de la Rapid când aceasta va promova în prima divizie.

Din cele 1,9 milioane de euro, aproximativ 840.000, sumă care revine conform grilei unei nou-promovate, au fost direcționați către Concordia Chiajna, echipa care a ocupat din etapa a III-a locul formației Rapid în ediția 2013-2014 a Ligii I.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
O femeie de 102 ani care nu are riduri aproape deloc și-a dezvăluit secretele. Folosește...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
El este Marius, un alt român decedat în urma inundațiilor din Spania. Bărbatul a lăsat...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Răsturnare de situație în dosarul Dan Diaconescu. Judecătoria Constanța a luat decizia
Rețeta perfectă de gogonele în saramură. Vor rămâne tari toată iarna
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang