Lucian Bute: E clar că am un blocaj după partida cu Carl Froch

Lucian Bute: E clar că am un blocaj după partida cu Carl Froch
Publicat: 13/02/2014, 18:10
Actualizat: 14/02/2014, 12:27

Pugilistul Lucian Bute a declarat, joi, într-o conferință de presă, că nu a avut nicio problemă din punct de vedere fizic la meciul cu Jean Pascal din 19 ianuarie, precizând că este încă afectat din punct de vedere psihic de înfrângerea din partida cu britanicul Carl Froch, din mai 2012.

„Din punct de vedere fizic nu a fost nicio problemă. E clar că e o problemă psihică, un blocaj, devin precaut, nu dau drumul la brațe de teamă să nu fiu lovit sau subconștientul să nu mai trăiască momentele pe care le-a trăit. Nu am răspunsuri concrete, dar e clar că un blocaj este. Nu am fost eu, nu am dat drumul la brațe. Mult mai dezamăgit și mult mai afectat am fost după prima înfrângere cu Froch, dar acum, după meciul cu Pascal, am fost supărat, dar nu atât încât să spun că e finalul carierei mele”, a afirmat Bute.

Lucian Bute a precizat că nu își poate explica de ce nu este în stare să lovească în meciuri la fel de mult cum o făcea înaintea partidei cu Froch din mai 2012. „Ar fi trebuit să dau drumul la brațe din repriza a treia, a patra, nu doar pe final. Nu știu exact ce s-a întâmplat. De aceea caut niște răspunsuri. Nu pot să îmi explic de ce s-a întâmplat și de ce când urc în ring și sunt într-o situație de stres, de meci, nu dau drumul la brațe cum dădeam înainte. În perioada în care am devenit campion mondial aveam câte 80 de pumni aruncați, iar acum am ajuns la 15. Nu e normal. Ceva, probabil în subconștientul meu, s-a întâmplat. Încă nu am răspunsul concret din ce cauză. Poate fi de la meciul cu Froch, de la Andrade”, a completat Bute.

Pugilistul român susține că el este principalul vinovat pentru înfrângerea din meciul cu Jean Pascal, însă nu a exclus posibilitatea cooptării unui nou antrenor alături de actualii tehnicieni. „Sunt convins că ei au foarte mare încredere în mine, dar și eu la rândul meu, pentru că împreună cu ei și datorită lor sunt ceea ce sunt azi. Cu Stephan Larouche mi-am apărat centura de nouă ori. Vom analiza și vom vedea ce vom face pe viitor. Nu e o opțiune să schimbi din temelii staful. Voi analiza bine situația și dacă e nevoie și simt că trebuie să fac anumite schimbări legate de antrenori, cu siguranță voi face. Probabil că principalul vinovat sunt eu, nu ei, pentru că eu am urcat în ring. Important pentru mine e să continui, să am capul sus, să am încredere. E adevărat că nu am boxat la adevărata mea valoare, nu am dat drumul la brațe. Când am făcut-o, s-a făcut o diferență foarte mare. S-a văzut că pot, că am calitățile necesare să boxez la nivelul acesta, dar nu este suficient să boxez doar patru minute sau o repriză și jumătate la nivelul la care am ajuns. Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe toți fanii și pe mine însumi. În acea seară, Pascal a fost mai bun, a meritat victoria. Îmbucurător e că în ultimele reprize am arătat că pot”, a adăugat Bute.

Lucian Bute nu a exclus nici posibilitatea plafonării în relația cu antrenorul Stephan Larouche, având în vedere că cei doi colaborează de mai bine de zece ani. „Eu cu Stephan ne cunoaștem foarte bine și avem o relație mai mult decât profesională, suntem prieteni. Când intru în ring sau în sală, simte imediat, nici nu e nevoie să ne vorbim. El a simțit imediat cum a început meciul că lucrurile nu merg cum trebuie. Nu Stephan a fost în ring, noi am avut o altă strategie. A trebuit să abordez lupta altfel. Nu e un suport de echipă, Stephan era în colțul ringului. Dacă ar fi fost în ring să mă ajute, era alta soarta, îl mai ținea pe Pascal de mână, mai dădeam eu. Poate s-a ajuns la un stadiu, amândoi după zece ani, atât el din punct de vedere ca antrenor și eu ca sportiv, poate trebuie o schimbare. Poate am ajuns la o anumită monotonie, poate nu mai e același entuziasm, aceeași plăcere”, a subliniat Bute, care a precizat că va apela la serviciile unui psiholog, așa cum a făcut-o și înaintea partidei cu Jean Pascal.

Un eventual meci revanșă cu Pascal este prevăzut în contractul partidei din ianuarie, însă Bute nu crede că acesta va avea loc mai devreme de anul viitor. „Revanșa e stipulată în contract. Când se va întâmpla, nu pot să vă spun. Poate fi spre sfârșitul anului sau anul viitor. Nu cred că va fi în următoarele luni, căci pe cine ar interesa? Fanii trebuie să vadă schimbarea la mine, trebuie să fac ceva ca să schimb lucrurile. În momentul de față, dacă mă duc să cer o revanșă și rămân cu același staf și același antrenament, atunci fanii își vor pune întrebarea că ce pot aduce nou. Dacă va mai fi nevoie, voi mai face un meci, iar pe viitor va avea loc și revanșa. Mi-aș fi dorit ca anul acesta să fac trei meciuri. În momentul de față mi-e greu să cred că voi face unul în mai-iunie ca să mai fac unul spre sfârșit. Cel mai probabil va mai fi un meci către sfârșitul anului”, a mai spus Bute.

Lucian Bute a declarat că va efectua o serie de teste medicale pentru a vedea dacă mai poate boxa la nivel ridicat. „O să fac teste să văd dacă din punct de vedere fizic sunt capabil, pentru că nu vreau să-mi pun viața în pericol. Dacă îmi spun că pot continua, atunci e clar că trebuie să lucrez din punct de vedere mental. Dar dacă lucrurile din punct de vedere fizic nu sunt așa cum ar trebui, atunci la revedere și o să mă îndrept către altceva”, a menționat Bute.

Întrebat de ce a acceptat să dispute în mai 2012 meciul cu britanicul Carl Froch în Anglia, deși el era deținătorul titlului mondial, Bute a răspuns: „Ajunsesem într-un moment în care trebuia să fac acest pas. Pentru viitorul carierei mele, trebuia să merg la el acasă. I-am făcut o ofertă să vină la Montreal, nu a acceptat-o, iar când au făcut contraoferta, am acceptat, crezând că îl pot bate și la el acasă, că altfel nu aș fi acceptat. Am crezut în potențialul meu și în calitățile mele și am acceptat această luptă”.

Lucian Bute speră ca fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, să iasă din închisoare, după ce a fost reținut 30 de zile pentru trafic de influență. „Rudel a fost prietenul meu, este prietenul meu și va rămâne prietenul meu. Îmi pare rău pentru situația creată, dar nu cunosc amănunte. Sper să iasă și să mă văd cu el cât mai repede”, a conchis Bute.

Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, la 19 ianuarie, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond și NABF la categoria semigrea, disputat la Montreal. Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat atunci pentru 18 ianuarie, pugilistul român fiind operat.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie în mai 2012, când a fost învins de britanicul Carl Froch.

Tags:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum au reușit spionii Israelului să se infiltreze în Hezbollah. Liderii grupării au făcut o...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Cum a apărut Pamela Anderson la ultimul eveniment. Fanii ei sunt uluiți: „Ce s-a întâmplat...
Doi pensionari români, prinși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Au voie utilajele agricole să circule pe drumurile publice? Cum depășești corect un utilaj de...
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei...
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de...
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
Rapperul Sean „Diddy” Combs, dat în judecată de 120 de persoane: "Sunt răniți, speriați și...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Test de cultură generală. De ce cad frunzele toamna?