Lucruri total NEȘTIUTE despre David Popovici: Ce mănâncă după fiecare antrenament, cu cine visează să ia cina și unde și-ar dori să se teleporteze

Publicat: 02 08. 2024, 13:40
Actualizat: 02 08. 2024, 13:40

David Popovici, unul dintre cei mai talentați înotători ai momentului, a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Paris. Înainte de competiție, Popovici a oferit un interviu pentru site-ul companiei Arena, sponsorul său german specializat în echipament sportiv pentru natație. Interviul a scos la lumină câteva aspecte interesante ale personalității sale și ale vieții de sportiv de performanță.

Compania Arena, cunoscută pentru susținerea sportivilor de elită, a fost înființată în 1970 de Horst Dassler, fiul fondatorului Adidas, Adrian Dassler. Arena a câștigat notorietate internațională la Jocurile Olimpice de la München din 1972, când primul său atlet sponsorizat, Mark Spitz, a obținut șapte medalii de aur.

David Popovici, înainte de finala probei de 100 metri liber

„Mi-ar plăcea să iau cina cu George Carlin, comediantul și criticul social american”

În interviul acordat, David Popovici a vorbit despre preferințele sale, locurile dragi și sursele de inspirație:

  • Sportivul sau echipa preferată: „Chiar nu am unul.”
  • Locul preferat de vacanță: „Iubesc orice loc aproape de Marea Mediterană datorită culorilor, mâncării și căldurii oamenilor.”
  • Persoana publică admirată: „Mi-ar plăcea să iau cina cu George Carlin, comediantul și criticul social american.”
  • Cartea preferată: „Sans Famille” de Hector Malot.
  • Artistul preferat: „Naji Chalhoub, un pictor născut în Liban, care creează capodopere cu fiecare atingere a pânzei.”
  • Obiecte esențiale pe o insulă pustie: „Ochelarii mei preferați (Cobra Ultra Swipe Mirror), un difuzor imens pentru muzică și o pereche de ochelari de soare.”
David Popovici, la Jocurile Olimpice de la Paris / Sursa foto: Prosport

Ar dori să aibă superputerea să se teleporteze în Grecia sau Italia

David Popovici a mărturisit că, dacă ar putea fi orice personaj ficțional, ar alege să fie V din „V for Vendetta” și că ar dori să aibă superputerea de a respira sub apă și să se teleporteze în Grecia sau Italia, confprm Libertatea.

Întrebat despre cel mai mândru moment din cariera sa de înotător, Popovici a amintit de locul al patrulea obținut la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice, când a simțit susținerea întregii țări. De asemenea, a recunoscut că partea cea mai dificilă a antrenamentelor este trezitul de dimineață, dar imediat ce intră în apă înțelege de ce merită efortul.

În ceea ce privește planurile de viitor, David a declarat că nu și-a făcut încă un plan concret pentru viața după înot, dorind să continue să trăiască din ceea ce iubește cel mai mult – înotul.

Dieta post andrenament: Sandvici simplu și o sticlă de lapte cu scorțișoară și miere

Popovici a vorbit și despre echipamentul său preferat, menționând că ochelarii de protecție sunt esențiali pentru performanța sa, iar costumul de cursă favorit este Powerskin Carbon air 2.

Referitor la dieta post-antrenament, el a dezvăluit că preferă un sandvici simplu și o sticlă de lapte cu scorțișoară și miere, deși consumă această combinație zilnic, o consideră în continuare una dintre mesele preferate.

David Popovici a încheiat interviul cu o notă filosofică, sugerând celor care ar vrea să scrie o carte despre el să mai aștepte câțiva ani, pentru ca povestea să fie una cu adevărat remarcabilă.

David Popovici se întoarce, vineri, în țară, după ce a cucerit o medalie de aur și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris.

CITEȘTE ȘI:

Olimpicii României REGALAȚI la Paris. Din toată inima!

Natalia INTOTERO reacționează la declarațiile lui David Popovici despre condițiile inadecvate de antrenament: „Trebuie găsite soluţii”

Performanța uriașă a lui David POPOVICI în țara cu 3 bazine olimpice. Franța are 200. Momentul „perfect” ca politicienii să bage capul în poză