Luis Suarez spune ADIO! „Decizia am luat-o cu calm”

Publicat: 03 09. 2024, 17:17

Luis Suarez, atacant de clasă la Ajax Amsterdam și FC Barcelona şi nume greu în naționala Uruguayului, a anunţat că va disputa ultimul său meci  la nivel interțări vineri la Montevideo, împotriva Paraguayului, în preliminariile Cupei Mondiale 2026.

Unul din marii atacanți ai lumii în urmă cu 1 ani, Luis Suarez este golgheterul all-time al naţionalei Uruguayului, cu 69 de goluri marcate în 142 de prezențe.

Luis Suarez spune ADIO! „Decizia am luat-o cu calm”

„Vineri va fi ultimul meu meci alături de selecţionata ţării mele. Am dat totul pentru echipa naţională. Dar am 37 de ani, iar următoarea Cupă Mondială este încă departe”, a declarat Suarez cu ochii în lacrimi, în cursul unei conferinţe de presă.

Plin de calități, sud-americanul rămâne cu eticheta „Canibalul”, atunci l-a muşcat pe italianul Giorgio Chiellini în timpul unui meci de la Cupa Mondială din 2014.

„Nu a fost o decizie uşoară, dar am luat-o cu calm”, a declarat Suarez, promiţând să intre pentru ultima oară pe teren «cu acelaşi entuziasm» care l-a animat de la debutul său internaţional, în urmă cu 17 ani.

Fostul jucător de la Atletico Madrid, Barcelona şi Liverpool a făcut primii paşi în echipa naţională sub comanda selecţionerului Oscar Washington Tabarez (2006-2021), alături de ceilalţi doi iluştri atacanţi uruguayeni ai acestui secol, Diego Forlan şi Edinson Cavani.

Alături de Forlan este cel mai popular fotbalist din mica ţară sud-americană care a câştigat de două ori Cupa Mondială în istorie.