MAI vine cu recomandări pentru românii care vor asista la Jocurile OLIMPICE de la Paris

Publicat: 24 07. 2024, 15:00
Actualizat: 24 07. 2024, 16:09
MAI vine cu recomandări pentru românii care vor asista la Jocurile Olimpice de la Paris / Sursă Foto: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Interne a publicat, miercuri, 24 iulie, o serie de recomandări pentru românii care vor asista în capitala Franței la Jocurile Olimpice.

Cea mai așteptată întrecere sportivă de pe glob debutează vineri, când este programată ceremonia deschiderii J.O.

Recomandări de la MAI pentru românii care merg la J.O.

În context, MAI vine cu o serie de recomandări pentru românii care vor asista, la Paris, la Olimpiada de Vară. Iată care sunt acestea:

  • asigurați-vă că aveți în permanență asupra dumneavoastră un act de identitate, acesta putând fi solicitat și pentru accesul în locațiile unde se desfășoară evenimentul;
  • prezentați-vă din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces, pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare;
  • respectați indicațiile forțelor de ordine și evitați implicarea în conflicte de orice natură;
  • informați-vă despre locul unde se va desfășura evenimentul la care participați, competițiile se desfășoară în locații diferite;
  • în cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați sprijinul forțelor de ordine din zonă;
  • semnalați imediat prezența unor bagaje sau colete ce par abandonate;
  • manifestați răbdare pe timpul controlului preventiv al bagajelor și aveți în vedere faptul că este interzis accesul cu bagaje voluminoase sau cu obiecte ce pot pune în pericol siguranța participanților, cu materiale pirotehnice și băuturi alcoolice.

Totodată, MAI arată că sunt interzise organizațiile și simbolurile cu caracter fascist, rasist sau xenofob, precum și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii.

De asemenea, este interzisă incitarea la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare și la săvârșirea de infracțiuni contra păcii și omenirii.

Unde vor concura sportivii români

„Dacă doriți să îi susțineți pe cei 107 români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris, o puteți face în următoarele locații: Stade de France, Hôtel de Ville, Trocadéro, Esplanade des Invalides, Arena Paris Nord, Roland Garros, Vaires-sur-Marne Nautical Stadium, Colline d’Élancourt, Bercy Arena, Porte de la Chapelle Arena, Arena Paris Sud 6, Champ de Mars Arena, La Défense Arena, Aquatics Centre, Grand Palais, Arena Paris Sud 4, Pont Alexandre III, Marseille Marina”, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

MAI recomandă accesarea hărții puse la dispoziție de organizatori pe site-ul anticiperlesjeux.gouv.fr, pentru a vedea unde este optim să vă deplasați pe drumurile publice și cu transportul public în Paris și în regiunea Île-de-France.

„În cazul apariției unor anumite situații care necesită o intervenție a autorităților franceze, apelați numărul de urgență 112! Misiunea colegilor noștri, în sprijinul autorităților franceze, este asigurarea unui climat de siguranță atât pentru participanți, cât și pentru spectatori”, arată MAI.

CITEȘTE ȘI:

O gimnastă niponă a fost EXCLUSĂ din lotul pentru Jocurile Olimpice din cauza VICIILOR

Câștigătorul TURULUI Franței nu va participa la JOCURILE Olimpice. Ciclistul invocă OBOSEALA acumulată în „Marea Buclă”

Unde se văd Jocurile Olimpice 2024 de la Paris în România