Maratonista Rebecca Cheptegei a fost înmormântată cu ONORURI militare în Uganda. Copiii ei nu știu de moartea mamei lor

Publicat: 14 09. 2024, 15:08

Maratonista Rebecca Cheptegei, care a fost stropită cu benzină și incendiată de fostul iubit, a fost înmormântată cu onoruri militare în Uganda.

Rudele Rebeccăi Cheptegei din Kenya s-au adunat pentru a-i cinsti memoria în jurul sicriului său în oraşul Eldoret, în Valea Riftului, aproape de locul în care locuia. Apoi, sicriul cu trupul ei neînsufleţit a trecut graniţa dintre Kenya şi Uganda, înainte de funeraliile programate în satul familiei sale, Bukwo, la aproximativ 380 de kilometri nord-est de capitala Kampala.

„Suntem extrem de trişti. Ca tată, a fost foarte dificil”, a declarat pentru AFP fostul ei soţ, Simon Ayeko, cu care avea două fiice.

Bărbatul a explicat că nu a putut să le dea vestea copiilor și că le va spune adevărul progresiv.

Rebecca Cheptegei a murit într-un spital kenyan după ce mai multe zile s-a luptat pentru viața ei. Sportiva a fost stropită cu benzină și incendiată de partenerul ei de viață.

În vârstă de 33 de ani, atleta a concurat cel mai recent la Jocurile Olimpice din Paris, unde s-a clasat pe locul 44. Nu se știe exact motivul pentru care Rebecca Cheptegei a fost incendiată de iubitul său cu benzină, însă a suferit arsuri pe 80% din corp.

Atacatorul şi partenerul ei, Dickson Ndiema Marangach, în vârstă de 32 de ani, a fost, de asemenea, grav ars şi a murit la spital.

Moartea atletei a provocat un val internațional de omagii și indignare.

CITEȘTE ȘI:

Atacatorul campioanei la atletism Rebecca CHEPTEGEI a murit în spital/Sportiva a fost arsă de vie la 1 septembrie

O maratonistă olimpică din Uganda a fost INCENDIATĂ de partener. Cazul a ȘOCAT autoritățile din două țări

Niciun VINOVAT pentru că Ana a murit sfâșiată de câini. Prin ce chinuri trece familia femeii, la un an și jumătate de la TRAGEDIA de pe Lacul Morii

Maratonistul Ilie Roșu a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii. Bărbatul a murit la spital