Mihaela Cambei și Ana Maria Bărbosu, PREMIATE! „Această Olimpiadă m-a făcut să trec prin ceva ce nu am mai trăit până acum”

Publicat: 12 10. 2024, 10:51
Actualizat: 12 10. 2024, 10:52

În cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2024 au fost premiați sportivii cu rezultate remarcabile în mai multe discipline, cum ar fi nataţie, haltere, fotbal, gimnastică sau canotaj.

Halterofila Mihaela Cambei, medaliată cu argint la categoria 49 de kg la JO Paris 2024, a fost printre laureaţii galei, alături de Vlad Stancu (înot), Ana Maria Bărbosu (gimnastică), Amalia Niţă (box), David Cercel (tenis) sau Bianca Ifteni (canotaj).

A fost acordat un premiu special unui sportiv care va participa la Jocurile Invictus 2025, la eveniment fiind campioni olimpici, mondiali şi naţionali la diverse sporturi, antrenori, arbitri sau reprezentanți ai federațiilor sportive.

Mihaela Cambei și Ana Maria Bărbosu, premiate! Ce alți sportivi au urcat pe scenă

Premiu special l-a primit soldatul Raul Andrei Mirică. Rănit în timpul unui exercițiu de aprindere a unei încărcături de trotil, în urma căruia și-a pierdut brațul drept și palma stângă, el se antrenează pentru a reprezenta Armata României la Jocurile Invictus din anul 2025, în Canada, unde va participa la disciplinele înot, volei din șezut, snowboard și curling.

Florin Gardoș, Alina Dumitru, Constantina Diță sau Veronica Cochela au fost printre cei care au oferit premii, iar laureații sunt:

Timon Zaharia – Kempo, multiplu campion național și mondial
Vlad Ștefan Stancu – Natație, deținătorul recordurilor naționale la 1500 m și 800 m liber
Rareș Dumitru – Judo, Campion Național U16
Mihaela Cambei – Haltere, triplă campioană europeană și medaliată la Jocurile Olimpice de la Paris
Anthony de Pereira – Fotbal, marcator de 21 de goluri la ACS Mediaș
Ana-Maria Bărbosu – Gimnastică, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris
Amalia Niță – Box, de 4 ori campioană europeană
Ilinca Pantiș – Scrimă, medaliată la Jocurile Europene și Campionatele Mondiale de Juniori
David Cercel – Tenis, campion național la dublu U14 și locul 4 în clasamentul național
Camelia Bianca Iftene – Canotaj, dublă campioană mondială U19

„Ne-am propus încă de acum 30 de ani, de când am început povestea Alexandrion Group, să ne implicăm şi să susținem cât mai multe proiecte si cauze care ajută ţara noastră să se dezvolte şi care să ne propulseze în rândul liderilor mondiali în diverse domenii. România este recunoscută la nivel internaţional pentru performanţele sportivilor săi. Deci suntem datori să continuăm să susținem performanţa și valorile românești. Mă bucur foarte mult că putem contribui la conturarea unui viitor mai bun pentru sportivii din România şi în acelaşi timp la consolidarea reputației României pe scena internațională. Felicitări laureaţilor Galei Trofeelor Alexandrion, antrenorilor care îi ghidează să ajungă acolo unde îşi doresc, părinţilor care le oferă suportul emoţional şi material şi mult succes tinerilor sportivi în tot ceea ce şi-au propus pentru viitor”, a spus Dr. Nawaf Salameh, Preşedinte Fondator Nawaf Salameh Family Office.

Această medalie m-a învăţat să fiu mai serioasă şi să rezist provocărilor mai bine pentru că această Olimpiadă m-a făcut să trec prin ceva ce nu am mai trăit până acum şi m-a făcut să cred că sunt mult mai puternică şi mai rezistentă – Mihaela Cambei

Foto: Alexandrion Group, COSR