Ministrul Lucrărilor Publice: „Arena din Ghencea va fi predată în septembrie”. / Care este stadiul lucrărilor
Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, a anunțat, miercuri, după ce a verificat stadiul lucrărilor la stadionul Steaua din Ghencea, că acesta ar putea fi predat într-o lună.
„Stadionul Ghencea va fi, în curând, gata! Am discutat cu reprezentantul firmei de construcţii şi cei de la CNI, iar în septembrie, arena va fi predată. Până atunci, se montează gazonul şi se fac lucrări interioare, iar totul arată foarte bine!”, a transmis ministrul Ion Ștefan, printr-un comunicat de presă, după verificările la obiectivul realizat prin Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată sub autoritatea MLPDA.
Ministrul a postat pe contul de Facebook imagini din timpul vizitei pe stadion.
Conform documentului citat, în prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 90%, gazonul este montat în proporţie de 50% şi urmează ca, săptămâna viitoare, să fie finalizată montarea lui, după care urmează testarea în vederea ranforsării sintetice a gazonului.
În plus, potrivit comunicatului de presă, în această perioadă se lucrează la finisajele interioare şi amenajările exterioare, iar instalaţia de nocturnă şi de sonorizare sunt funcţionale. Probele au fost făcute la sfârşitul săptămânii trecute şi se lucrează la reglajele pentru instalaţia de nocturnă.
Oficialii MLPDA au transmis că în perioada următoare, trebuie finalizate lucrările la utilităţi (care revin în sarcina beneficiarului CSA Steaua), astfel încât, la sfârşitul lunii septembrie, ar putea fi demarate procedurile în vederea recepţionării şi predării obiectivului de investiţii.
Principalele etape ale proiectului
Potrivit informațiilor publicate de Compania Naţională de Investiţii, capacitatea stadionului va fi de 31.254 de spectatori.
Studiul de fezabilitate a fost avizat prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anunțului de participare, în mai 2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse, iar în iulie 2018 a fost incheiat contractul cu asocierea declarata câștigătoare. Valoarea contractului este de 210.067.331 lei fara TVA, cote si taxe.
Ordinul de începere a lucrărilor, după emiterea autorizației de construire de către Primăria Sector 6 București, a fost emis în 25 februarie.
„Suprafața construită a crescut cu 12.000 mp, ajungând la 82.000 mp, iar forma de stea a fost păstrată la nivelul platformelor de acces astfel încât rezultă o percepție vizuală mult mai bună din partea publicului precum și îmbunătățirea accesului spectatorilor. De asemenea, noul proiect permite optimizarea fluxului de spectatori precum și păstrarea intactă a bazelor de antrenament deja existente în cadrul complexului, în același timp cu creșterea numărului de locuri de parcare la peste 570 de locuri”, informa anul trecut CNI.
Potrivit CNI, stadionul Steaua va beneficia de o suprafață de joc în lungime de 105 metri și o lățime de 68 metri, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic dotat cu drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă. Vor exista 24 de camere de cazare pentru sportivi cu un total de 48 de locuri, un restaurant și un muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua.
Potrivit CNI, Arena va mai include spații VIP cu loje și locuri de parcare, o sală de forță și recuperare, un punct medical de prim ajutor, vestiare, magazine deschise publicului și spații tehnice. Totodată, Stadionul Steaua va beneficia de o zonă de presă și sky-box în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și o sală de conferințe.