Ministrul Sănătății, ANCHETĂ după decesul lui Ilie Balaci: Familia a ridicat SUSPICIUNI
„Ilie Balaci este eroul nostru național și familia a ridicat niște suspiciuni legate de modul în care a acționat ambulanța. În aceste condiții, este de datoria noastră să verificăm exact ce s-a întâmplat acolo. Astfel, o echipă a Ministerului Sănătății, împreună cu reprezentanți ai Departamentul pentru Situații de Urgență se deplasează astăzi (luni, n.r) la Craiova pentru a putea verifica aceste lucruri. În maximum două zile (se va încheia ancheta, n.r.)”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, a declarat, duminică seara, pentru Mediafax că o ambulanță SMURD a fost trimisă în sprijinul ambulanței SAJ, la casa lui Ilie Balaci.
„Prima ambulanță SAJ a ajuns la el, iar ambulanța de la SMURD s-a trimis în sprijinul ambulanței SAJ. A fost cerută în sprijin, nu pentru că SAJ-ul nu se descurca. În momentul în care se face masajul cardiac se depune un efort foarte mare și din cauza aceasta (s-a trimis – n.r.), în sprijin. Am trimis tot o ambulanță cu medic. Ambulanța SMURD a fost cu medic”.
Întrebată dacă ambulanța SAJ avea medic, Tania Vîlceanu a răspuns: „Avea și ambulanța SAJ medic, pentru că medicul a solicitat sprijinul ambulanței SMURD cu medic”.
lie Balaci, unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români, a murit, duminică, la vârsta de 62 de ani. Fostul internațional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, informează Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Craiova. Ilie Balaci nu a mai ajuns la spital.
Ladislau Boloni și Ilie Balaci au fost buni prieteni și au împărțit camera atunci când erau la echipa națională. „Minunea Blondă” a decedat ieri, la doar 62 de ani, iar Boloni a fost șocat la anunțul acestei vești.
„E vineri seară și mă plimb într-un parc din Anvers. Copaci seculari mi-au întins pe cărare un covor auriu.
-Păi, da, trece vremea, dar de ce sunt așa nostalgic? Suntem de abia în octombrie, și, oricum, mâine e sâmbătă și am meci. Asta e ce contează!
Îmi alungam eu gândul un pic amărui legat de timpul care, chiar dacă agale, trece implacabil. Tocmai dădeam să intru în casă, când printre coroanele copacilor am zărit o stea căzătoare ce brăzda tăcută cerul. Gonea strălucitoare lăsând în urma ei o coamă blondă. O găseam frumoasă, dar și foarte, foarte tristă. Și de neînțeles.
-De ce trebuie să dispară o stea? O fi vreun semn? Are vreo legătură cu meciul? Prezice ceva bun sau rău?
Mi-am amintit de coada incandescentă a stelei și înainte de meci. De altfel, am câștigat și chiar dacă am adormit târziu, am dormit bine. Dimineața, computerul mă anunță că am primit un mesaj. Arunc o privire. Un amic din Târgu Mureș. Sigur mă felicită pentru victorie. Cum a făcut-o deja de atâtea ori. Într-un cuvânt: „Felicitări!”. Acum, însă, mesajul a fost ceva mai lung și cumplit: „A murit Ilie Balaci. Dumnezeu să-l odihnească!
-Ți s-a întâmplat ceva?, m-a întrebat soția. N-am răspuns, doar i-am arătat mesajul.
-Vai, Doamne!, a spus încremenită.
Îmi sună mobilul. Pe ecran, numele unui jurnalist. Apoi, al altuia. Apoi, o televiziune și încă o televiziune. Cel mai bine aș azvârli telefonul pe fereastră. Nu le răspund, doar stau tăcut în fața calculatorului. Știu ce vor să întrebe și ce vor să publice. Dar ce le-aș putea spune într-un astfel de moment? Că mă doare? Că a fost mare? Că mi-a fost prieten? Că…? Tac.
Tastez încet la computer răspunsul la mesajul primit de la Târgu Mureș:
-Ilie n-a murit! Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer”, se arată în scrisoarea lui Boloni, în prezent antrenorul belgienilor de la Antwerp.
Foto: Hepta