Prima pagină » Sport » Ministrul Sportului, Eduard Novak, se antrenează pentru Jocurile Paralimpice în Bulgaria pentru că în România nu există velodrom

Ministrul Sportului, Eduard Novak, se antrenează pentru Jocurile Paralimpice în Bulgaria pentru că în România nu există velodrom

Ministrul Sportului, Eduard Novak, se antrenează pentru Jocurile Paralimpice în Bulgaria pentru că în România nu există velodrom
Eduard Novak

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, se antrenează pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo în Bulgaria, la Plovdiv, din cauza lipsei unui velodrom în România.

Informația a fost făcută publică de șeful delegației sportivilor români, Ciprian Anton, pentru Agerpres.

Alături de un alt ciclist paralimpic, Eduard Moescu, ministrul are posibilitatea de a se antrena atât pentru proba de velodrom, cât și pentru cea de șosea.

Astfel, Eduard Novak își petrece la Plovdiv cele 14 zile de izolare dinaintea Jocurilor, impuse de organizatorii japonezi.

„La Izvorani suntem cei care reprezintă atletismul şi tir cu arcul, judo se află în momentul de faţă în izolare la Cluj-Napoca şi ciclismul în Bulgaria, la Plovdiv. Respectăm regulile impuse de organizatorii Jocurilor Paralimpice de la Tokyo şi avem această perioadă de 14 zile de stat în bula sanitară. Echipa de ciclism se va afla în zona de bulă în Bulgaria, pentru că doar acolo au velodrom şi au şi şosea pentru exersarea tehnicilor lor înainte de a pleca spre Tokyo.

Ulterior va trebui să facem un test PCR înainte cu 96 de ore, apoi un alt test cu 72 de ore, înainte de a ajunge în Japonia. Avem cel puţin patru aplicaţii pe care trebuie să le instalăm în telefon şi trebuie să raportăm în fiecare zi starea noastră de sănătate. Cred că avem de respectat aceleaşi reguli ca şi sportivii olimpici, se merge pe aceeaşi linie, a declarat Ciprian Anton.

Ciprian Anton: Eduard Novak este un exemplu

Șeful delegației sportivilor români spune că Eduard Novak este un exemplu pentru alți sportivi, dat fiind faptul că se află deja la cea de-a cincea prezență la Jocurile Paralimpice.

„Pentru noi este o bucurie imensă, pentru că are experienţa mai multor ediţii ale Jocurilor Paralimpice şi finalizate cumva cu succes. Este un exemplu de voinţă pentru noi. Noi ne încărcăm cumva pozitiv şi nu vreau să sune pompos, dar ne bucurăm şi pentru noi este o onoare să mergem împreună la această competiţie. Chiar dacă noi vom fi cazaţi în Satul Olimpic, iar dânsul va fi la un alt hotel, la o oră distanţă de noi, vom păstra legătura constant, pentru că trebuie să raportăm starea de sănătate şi toate celelalte. În concluzie, ne bucurăm mult că domnul ministru, la vârsta pe care o are acum şi la determinarea pe care o are şi la cât de mult îşi doreşte să schimbe sistemul la noi în ţară, încă este activ şi este alături de noi. Facem o echipă, indiferent că este ministru sau sportiv, suntem reprezentativa României şi nu există diferenţă de titulatură”, a afirmat oficialul Comitetului Naţional Paralimpic.

Dacă la sfârşitul secolului XIX, România avea un velodrom modern pentru epoca respectivă, construit din lemn, acum singura construcţie de acest tip, cea din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, construită în 1952, este impracticabilă, din cauza stării de degradare avansate.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și