Mircea Lucescu a dat un citat din Napoleon înaintea MECIULUI România – Lituania

Publicat: 08 09. 2024, 18:38

Naţionala României a învins Kosovo, 3-0, vineri seara, la Priștina, în Liga Naţiunilor, iar acum urmează meciul cu Lituania, luni, ora 21:45, pe Stadionul Steaua.

Partida cu Kosovo a fost prima de la revenirea lui Mircea Lucescu pe banca naționalei, iar meciul cu Lituania va fi primul pentru „Il Luce” ca selecționer pe teren propriu.

Mircea Lucescu a dat un citat din Napoleon înaintea meciului România – Lituania

„Eu nu mai am emoţii demult. Desigur, mă pot bucura, mă pot manifesta, dar emoţii de genul ăsta, nu. Preocupat pot să fiu de modul în care pregătesc echipa. Am ocazia să am la dispoziţie nişte jucători foarte receptivi. E meritul celor care i-au crescut şi i-au dus la nivelul acesta. Pentru că educaţia este cel mai greu lucru de dat jucătorilor. Dacă am oameni educaţi, pot avea şi rezultate. Jucătorii au într-adevăr emoţii, în confruntarea aceasta cu suporterii ei simt prezenţa publicului. Şi sunt convins că şi mâine va fi la fel. Sper ca toţi suporterii să lase orice rivalitate deoparte şi să susţină echipa naţională”, a declarat Mircea Lucescu.

Selecționerul a mai spus: „E dificil să te recuperezi atât de repede, să faci un antrenament cu cei care nu au jucat şi apoi se pregătesc meciul într-o singură zi. Sunt mult mai importante discuţiile pe care le ai cu jucătorii. Zece minute mi-au fost de ajuns pentru analiza cu ei a meciului, i-am felicitat şi le-am spus ceea ce a spus Napoleon, că: Cea mai mare primejdie este momentul victoriei.

Ei trebuie să înţeleagă lucrul ăsta, pentru că nu mai există echipe mici. Când se intră pe teren suntem 11 contra 11. Cel mai greu pentru jucători este atunci când nu joacă, dar sper ca prezenţa la echipa naţională să îi stimuleze. Mai ales în raportul pe care îl au cu mine. Sunt convins că vor şti să aprecieze prezenţa lor la echipa naţională şi efortul pe care trebuie să-l facă, nu doar pentru a fi prezenţi, ci şi eficienţi”.