Mircea Lucescu atrage ATENȚIA! „Edi merită felicitat, deocamdată doar a demonstrat că știe ce vrea, nimic altceva”

Publicat: 18 06. 2024, 11:16

Mircea Lucescu a urmărit din tribune partida România-Ucraina, scor 3-0, prima a tricolorilor la Euro 2024.

Titratul antrenor a lăudat jocul echipei, însă a admis că mai este nevoie de un punct pentru a fi calificați în optimi.

Mircea Lucescu atrage ATENȚIA! „Edi merită felicitat, deocamdată doar a demonstrat că știe ce vrea, nimic altceva”

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

”De abia am început, vreau să spun că victoria e importantă doar dacă aduce o altă victorie, asta nu trebuie să însemne sfârșit de luptă, trebuie să fie un motiv în plus să facem un meci bun împotriva Belgiei, dar după cum am evoluat, am demonstrat că putem juca bine împotriva oricărei echipe.

Noi am câștigat și la capitolul galerii, mi-a plăcut cum s-au îmbrăcat toți, în galben, cum au încurajat echipa permanent, s-a văzut reacția jucătorilor, au fost motivați, am fost peste Ucraina și am meritat victoria.

Trebuie să trecem de grupe pentru că fiecare meci are propria istorie. Evoluția noastră a fost declanșată de o greșeală a lor, ei nu au găsit soluții pentru că apărarea noastră a fost senzațională

De aceea eu consider că e o victorie bună pentru fotbalul românesc, băieții au demonstrat că, chiar dacă joacă în divizia B, de exemplu, au potențial. Fotbalul românesc e bun, jucătorii noștri au talent, Edi merită felicitat, deocamdată doar a demonstrat că știe ce vrea, nimic altceva. Încă nu e antrenor mare”, a spus Mircea Lucescu pentru ProTV.

Al doilea meci din istorie la Euro în care nu luăm gol

Naţionala de fotbal a României a obţinut, luni, cea mai clară victorie a sa la un turneu final, indiferent dacă e vorba de EURO sau Cupă Mondială, 3-0 cu Ucraina, la Munchen, la Campionatul European din Germania.

Anterior, cea mai mare diferenţă a fost de două goluri, România – Columbia 3-1, la CM 1994.

Singurul meci anterior în care tricolorii nu au încasat gol la EURO a fost în urmă cu 16 ani, când Adrian Mutu et comp au remizat cu Franţa, 0-0.