Mircea Lucescu despre golul controversat din meciul Șahtior-FC Nordsjaelland: „Dacă Raț a greșit la golul doi, îl felicit!”

Mircea Lucescu despre golul controversat din meciul Șahtior-FC Nordsjaelland: Dacă Raț a greșit la golul doi, îl felicit!
Publicat: 21/11/2012, 17:59
Actualizat: 03/07/2013, 22:38

„Eu sunt convins că Raț a fost printre băieții ăștia mai în vârstă care au înțeles situația. Și el, și Fernandinho și Srna… A fost foarte bine că au marcat prin joc, ne-am fi făcut de râs să ne dăm toți la o parte, nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria fotbalului. Ăștia sunt profesioniști, dacă e să o facă, știu să o facă (n.r. – să se dea la o parte). Dacă Raț a greșit la golul doi, îl felicit”, a declarat Lucescu la DigiSport.

Tehnicianul îi acuză pe danezi că își ascund evoluția slabă scoțând în evidență faza în urma căreia atacantul Șahtiorului Luiz Adriano a dat dovadă de lipsă de fair-play și a repetat faptul că jucătorii săi au remediat imediat situația.

„Am pățit-o și noi la fel cu Barcelona (n.r. – în 2008). Conduceam cu 1-0 în mintul 88 și era Messi care marca gol. Și nu s-a întâmplat nimic. Nu și-au cerut nici scuze, n-a mai fost nimic. Nu sunt de acord cu așa ceva și nici nu m-am bucurat la gol. L-am întrebat «de ce» (n.r. – pe Adriano). «Din instinct!» După un minut, i-am lăsat să marcheze, care e problema? După care am dominat categoric și nu trebuia să fie 5-2, trebuia să fie 8-2. Le-am spus la pauză jucătorilor mei dacă nu câștigăm cu un rezultat net, toți ne vor judeca pentru situația aceea. Și a fost 5-2. O echipă precum campioana Danemarcei se asunde în spatele acelei situații pentru a justifica randamentul său. În afară de faptul că mi-am cerut scuze, că am spus că îmi pare rău de ce s-a întâmplat și în afară de faptul că băieții noștri au demonstrat că i-au lăsat după un minut, ce trebuia să facem? Nu i-ați văzut cum s-au dat la o parte? Unii erau așa, alții erau…”, a continuat antrenorul.

Lucescu le-a transmis la pauză elevilor săi să marcheze cât mai multe goluri ca să arate diferența de valoare dintre cele două formații: „Am insistat să marcăm cât mai multe goluri pentru a arăta că este o diferență clară de valoare. Imaginați-vă ce se întâmpla dacă câștigam cu 3-2 sau se termina 2-2. Mă deranjează că e vorba de o echipă din est, că dacă era din vest nu se întâmpla lucrul ăsta. De ce nu a apărut când s-a întâmplat cu Barcelona, n-a apărut nimic atunci, s-a considerat că este un lucru normal. Ce pot să-i fac băiatului ăsta? Așa a simțit el în momentul acela”.

Șahtior Donețk și Juventus pot termina la egalitate meciul direct din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, calificându-se împreună și lăsând deținătoarea trofeului, Chelsea Londra, în afara competiției. Lucescu a exclus posibilitatea de a-și odihni jucătorii în această întâlnire, afirmând că va aborda meciul la victorie. „Vom juca să câștigăm. Eu nu mă gândesc la egalitate. Echipa asta a crescut foarte mult și ar fi păcat, pentru că are valoare”, a precizat Lucescu.

Formația ucraineană Șahtior Donețk s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în urma victoriei, scor 5-2, obținută în deplasare, în partida cu danezii de la FC Nordsjaelland, în etapa a V-a a Grupei E a competiției.

În prima repriză, la scorul de 1-0 pentru Nordsjaelland, arbitrul francez Antony Gautier a oprit meciul pentru că un jucător al gazdelor era accidentat pe teren. Partida s-a reluat cu o minge de arbitru, centralul i-a oferit balonul lui Willian de la Șahtior, care a trimis-o spre portarul echipei Nordsjaelland. Luiz Adriano a interceptat mingea și a marcat, sub privirile uimite ale danezilor, care nu au reacționat. Apoi gazdele au protestat vehement, dar arbitrul a validat golul. La două minute după această fază, Nordsjaelland a înscris pentru 2-1, beneficiind de marcajul lejer al fotbaliștilor lui Mircea Lucescu.

Presa internațională a acuzat echipa antrenată de Mircea Lucescu de lipsă de fair-play pentru primul gol înscris de Luiz Adriano.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Se complică ancheta în cazul familiei din Suceava care a murit când se întorcea din...
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer....
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Tragedie în Dolj! Un băiat de doar 11 ani a murit, iar sora și mama...
Un român a fost arestat în Grecia pentru că ar fi dat foc intenționat unei...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Vedeta, suspectată că a apelat la medicamente pentru a slăbi RAPID. Face furori cu noua...
Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti şi-a infectat intenţionat iubita cu HIV. Individul...
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
IGPR: care este, de fapt, marja de toleranță a RADARULUI?
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Au fost descoperite resturi din SCOARȚA PRIMORDIALĂ a PĂMÂNTULUI!
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Utilizatorii de antidepresive ar putea renunța la tratament doar cu ajutorul medicului de familie
×