Mircea Lucescu, noul selecționer al României: „Risc, dar cred că FOTBALUL românesc merită. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume”

Publicat: 06 08. 2024, 13:11
Mircea Lucescu / FOTO - Profimedia

Noul selecționer al României, Mircea Lucescu, afirmă că este conștient că şi-a asumat un risc atunci când a acceptat să preia echipa naţională, dar crede că „fotbalul românesc merită acest lucru”.

Într-o conferință de presă ținută marți, tehnicianul de renume Mircea Lucescu a vorbit despre preluarea funcției de selecționer al echipei naționale a României, subliniind că, deși și-a asumat un risc considerabil, consideră că fotbalul românesc merită această provocare.

Risc, dar cred că fotbalul românesc merită. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Aș vrea ca acele momente frumoase să se întoarcă. Un singur lucru m-a determinat, dragostea pentru fotbal și obligația pentru fotbalul românesc. Soția mi-a spus să nu mă bag, dar Răzvan mi-a spus că dacă simt nevoie, să o fac. Voi face tot ce este posibil ca experiența mea să ajute”, a declarat Lucescu, citat de News.ro.

Mircea Lucescu: „Continuăm această poveste minunată împreună”

Lucescu a recunoscut că începe această nouă etapă cu un „handicap” datorat absenței sale din fotbalul românesc în ultimii ani, dar și cu sentimente de nostalgia perioadei sale anterioare ca selecționer.

„Am făcut tot posibilul să nu vin la echipa națională și să le dau șansă antrenorilor tineri. Am încercat să-l conving pe Edi Iordănescu să rămână și am vorbit și cu Gică Hagi. Dacă nu mai există nicio soluție, am obligația să mă întorc și să pun în joc experiența acumulată,” a adăugat Lucescu.

În vârstă de 79 de ani, Mircea Lucescu a fost confirmat oficial ca selecționer al echipei naționale a României pentru o perioadă de doi ani. Obiectivul stabilit de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este participarea la Cupa Mondială.

„Continuăm această poveste minunată împreună,” a spus Lucescu într-un videoclip de prezentare.

Vă recomandăm să citiți și:

 Il Luce RELOADED. Nea Mircea, noul antrenor al Naționalei, poate deveni seniorul all-time la un turneu final