Mitică Dragomir, dezvăluiri incendiare despre cedarea drepturilor tv ale meciurilor din Liga 1: „Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu”
This browser does not support the video element.
„Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu. Când nu faci licitație, te ia mașina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. – actualii concuători ai LPF) de ce nu au făcut licitație și cine răspunde pentru ce se întâmplă. Pentru că acum vine DNA-ul. Eu dacă procedam așa și nu făceam licitație eram arestat de o sută de ori până acum. Acum își dă toată lumea seama că asta a fost șmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. (n.r. – conducătorii LPF) au făcut contracte fără garanții, eu nu am făcut unul fără garanții, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanția. Altfel, contract fără garanții e pușcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă”, a declarat Dragomir, pentru MEDIAFAX.
El le recomandă președinților de cluburi din Liga I să se adreseze procurorilor anticorupție dacă vor ajunge la concluzia că înțelegerea privind cedarea drepturilor TV s-a făcut în mod fraudulos. „Președinților de cluburi le transmit să fie tari pe poziții și să analizeze bine contractul. Dacă a fost făcut fraudulos să se îndrepte imediat către DNA”, a adăugat fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal.
Compania Intel Sky Broadcast, deținătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marți, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eșalon, în sezonul viitor.
Președintele executiv al clubului ASA Târgu Mureș, Narcis Răducan, a afirmat că firma care deține drepturile dorește să achite pentru campionatul viitor aceeași sumă ca pentru ediția actuală, fără a plăti cota cu care crește valoarea contractului, potrivit înțelegerii încheiate în 2014.
„S-a inițiat o discuție care va fi foarte mediaziată, pentru că firma care deține drepturile a propus o diminuare a contractului pe anul viitor. Și fiind vorba de bani, sigur vom avea multe discuții. A rămas să se stabilească o zi pentru a se discuta în amănunt acest subiect, apoi vom vedea ce se va decide. Solicitarea dânșilor este ca anul viitor să rămânem cu aceeași sumă, deși în mod normal ar fi trebuit să crească proporțional”, a declarat Narcis Răducan, după AG de luni, care a durat două ore.
Președintele CSMS Iași, Florin Prunea, a afirmat că grupările din Liga I au primit permisiunea să studieze contractul prin care au fost cedate drepturile TV. El a adăugat că reprezentanții Intel Sky Broadcast doar au informat, marți, membrii AG de solicitarea de diminuare a contractului, apoi vor face o cerere oficială în acest sens.
„Nu s-a hotărât nimic, urmează să avem o nouă Adunare Generală. Documentul pe care l-am primit de la firma care deține drepturile este doar o informare, urmează să primim un document oficial, iar acela să fie supus la vot. Fiecare club a primit ok-ul să vină să consulte contractul, pentru că până acum au fost foarte puțini care au avut acces la acest document. Firma care a cumpărat drepturile TV a spus inițial că primul lucru care este obligatoriu este schimbarea sistemului competițional și uite că s-a schimbat. Eu zic că trebuiau să se țină de cuvânt. Nu pot să spun cu cât solicită dânșii diminuarea contractului, este confidențial”, a spus Prunea.
Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primește o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obținute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.