Mititelu: Cine i-a pus pe Sandu și Dragomir să ia jucătorii care aveau clauze de reziliere?

Mititelu: Cine i-a pus pe Sandu și Dragomir să ia jucătorii care aveau clauze de reziliere?
Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, i-a acuzat din nou pe președintele FRF, Mircea Sandu, și pe fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, că i-au luat jucătorii care aveau clauze de rezilere, considerând că acesta este ghinionul lor în cazul dosarului dezafilierii clubului oltean.
Publicat: 05/12/2013, 14:36
Actualizat: 28/09/2018, 21:23

Patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, i-a acuzat din nou pe președintele FRF, Mircea Sandu, și pe fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, că i-au luat jucătorii care aveau clauze de rezilere, considerând că acesta este ghinionul lor în cazul dosarului dezafilierii clubului oltean.

„Liga trebuie să se constituie parte civilă și va fi pusă în discuție la termenul următor. S-a amânat până la 30 ianuarie când sper să începem și noi să ne judecăm. Mie mi-a plăcut faza aia cu inculpat Mircea Sandu, a dat bine. Dragomir nu a făcut nimic, decât a distrus o societate comercială, să facă o pagubă de câteva zeci de milioane de euro. Ei m-au condamnat la sărăcie, au condamnat la necazuri și probleme. Sper să se întoarcă și la ei într-o zi. Cât cer? Cât de mult pot. Păi gândiți-vă 40 de jucători, doi ani de neparticipare, traumele… Și nu e vrăjeală, pentru că noi chiar suferim foarte mult. Noi ne chinuim să supraviețuim, ei în continuare fac infracțiuni. Zece milioane? Păi zece milioane luam numai pentru fotbaliști. Asta e bună. Eu am 25 de milioane băgate în Universitatea Craiova. E clar că instanța trebuie să-mi dea folos pentru că așa spune legea. Cine dracu i-a pus să ia jucătorii singurei echipe din România care aveau clauze de rezilere? Ăsta a fost ghinionul lor”, a declarat Mititelu la ieșirea din sala de judecată de la Judecătoria Sectorului 2 în care președintele FRF, Mircea Sandu, și fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, sunt acuzați de abuz în serviciu.

Oficialul grupării craiovene speră ca într-un an de zile să se dea o sentință definitivă în acest caz: „Eu cred că până în vară vom avea o sentință pe fond, cu recursul apoi, în maxim un an de zile se va încheia”.

Instanța a stabilit, joi, termen pentru 30 ianuarie 2014, ora 12.00, în dosarul privind dezafilierea clubului Universitatea Craiova de la Judecătoria Sectorului 2 în care președintele FRF, Mircea Sandu, și fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, sunt acuzați de abuz în serviciu.

Judecătoarea a hotărât citarea inculpatei Liga Profesionistă de Fotbal pentru că în momentul de față există un alt președinte. La noul termen LPF va trebui să depună hotărârea prin care a fost ales noul președinte Gino Iorgulescu.

Totodată, judecătoarea a adresat o rugăminte suporterilor echipei Universitatea Craiova să nu mai depună înscrisuri pentru că acestea nu vor fi acceptate deoarece nu sunt părți în dosar.

La termenul de joi au fost prezenți președintele FRF, Mircea Sandu, fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, și fostul secretar general al LPF, Valentin Alexandru.

La ieșirea din sala de judecată, Dumitru Dragomir a fost apostrofat de trei suporteri ai formației oltene care i-au transmis să se ducă la pușcărie.

La 17 iunie, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, și cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în dosarul dezafilierii Universității Craiova. Sandu și Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.

În același dosar au fost trimise în judecată instituțiile conduse de cei doi, respectiv FRF și LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.

Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federației Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal și-au folosit influența și autoritatea față de ceilalți membri ai Comitetului Executiv al FRF, susțin procurorii.

„Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic și pe susținerile celor doi reprezentanții ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. La baza acuzațiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de acțiuni civile intentate de club fostului antrenor și manager, acțiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federației, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpați drept încălcare gravă a statutului. Deși măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a Federației Române de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărâre intră în vigoare de la data adoptării sale, respectiv 20 iulie 2011”, a precizat DNA, la 17 iunie.

Procurorii au menționat că, la 25 iunie 2012, printr-o sentință civilă, Curtea de Apel București a stabilit că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecințe iremediabile din punct de vedere material și al activității sportive, care se perpetuează în timp”.

În rechizitoriu s-a precizat că, urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club „U” Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club și jucătorii săi de fotbal au fost desființate, iar aceștia au fost legitimați la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestație aferentă drepturilor federative ale acestora. Toate acestea în condițiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenței unor obligații față de bugetul statului.

„Mai precis, la data de 31 ianuarie 2011, Direcția Generală a Finanțelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. și totodată indisponibilizase un număr de 39 de jucători de fotbal care aveau încheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei”, au adăugat procurorii anticorupție, menționând că suma de 15.800.000 lei este considerată a fi prejudiciu cauzat prin infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpaților Sandu Mircea, Dragomir Dumitru și ale Ligii Profesioniste de Fotbal.

DNA a mai precizat că ceilalți zece membri ai Comitetului Executiv al FRF au fost scoși de sub urmărire penală, în condițiile în care votul din ședința de excludere a Craiovei s-ar fi dat „numai ca urmare a exercitării influenței și autorității de către Sandu și Dragomir, fără a fi în deplină cunoștință de cauză referitor la conținutul a ceea ce s-a susținut că este o abatere disciplinară gravă”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Afacerea deschisă de Vlad în Capitală: a început cu un spaţiu mic, iar după 6...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Tu ai văzut-o? Melania a dispărut misterios în timpul unei vacanțe în Turcia. Ce spune...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ghinion după ghinion pentru Lino Golden! Artistul, implicat într-un nou accident: ”Cum am început eu...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Aplicația Google Essentials, lansată pentru utilizatorii de Windows