Prima pagină » Sport » Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm, dar vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală

Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm, dar vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală

Mititelu: Deocamdată nu avem cu ce să jucăm, dar vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală
Patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, la Sport.ro, că deocamdată nu are jucători pentru ca echipa să-și poată relua activitatea, precizând că următorul pas pe care vrea să-l facă este să demonstreze că retrogradarea a fost "abuzivă și ilegală".

Patronul grupării Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, la Sport.ro, că deocamdată nu are jucători pentru ca echipa să-și poată relua activitatea, precizând că următorul pas pe care vrea să-l facă este să demonstreze că retrogradarea a fost „abuzivă și ilegală”.

„Azi am câștigat doar o bătăline, războiul încă e departe. Deocamdată nu putem să evoluăm, că nu avem cu ce. Ni s-au luat 40 de jucători și acum nimeni nu mai face afaceri cu noi, suntem proscriși. Vrem să demonstrăm că retrogradarea a fost ilegală și abuzivă și a avut loc ca urmare a unor fapte penale puse la cale de Mircea Sandu, Dragomir și Victor Pițurcă, iar acest lucru ne va mai lua cel puțin 7-8 luni. Noi nu putem vorbi de intrarea în competiție până nu ni se dă ce ni s-a luat”, a declarat Mititelu la Ora de Prosport de la Sport.ro.

El a precizat că echipa a fost retrogradată în Liga a II-a printr-o conspirație, care l-a avut în frunte pe actualul selecționer Victor Pițurcă. „După decizia de astăzi poate mi se dă puțină dreptate. Universitatea Craiova a fost băgată în B de Pițurcă și FRF prin subminare din interior. Iar această acțiune a fost condusă de Pițurcă și alți oameni din federației. Nu am ajuns sportiv în B, am fost retrogradați cu japca. Pentru că s-au gândit ei că așa pot lua clubul de la mine. Și dacă au văzut ei că nu vreau să îl las, a venit excluderea din 20 iulie 2011. Azi, instanța a consimțit că a fost un act nelegal și abuziv”, a mai spus Mititelu.

Oficialul grupării oltene speră să obșțină în instanță și suspendarea din funcții a președintelui FRF, Mircea Sandu, și a președintelui LPF, Dumitru Dragomir. Mititelu cere DNA să trimită în judecată dosarul Universității Craiova: „Noi ne punem mari speranțe în dosarul penal de la Parchet, care e într-o fază finală. Îl rog din suflet pe procurorul Daniel Morar să dea drumul mai repede la dosar și să aplice legea pentru că infracțiunile sunt foarte grave și prejudiciul este enorm. Acolo se va vedea clar ce acte și fapte au făcut acești oameni împotriva Universității. Acum eu stau la mână Direcției Naționale Anticorupție, care trebuie să rezolve cazul. Trimiterea lor în judecată mi se pare un proces ireversibil, apoi automat trimiterea lor în judecată înseamnă suspendarea lor din funcții, să nu mai poată intra în federație și ligă. Iar acest lucru trebuie să se întâmple foarte urgent pentru că dosarul este gata. Acum că am câștigat noi în instanță nu înseamnă căn e pupăm și ne împăcăm. Nu, ei au comis un abuz. Sunt probe asupra faptului că a fost o premeditare a unui grup organizat, sunt probe că sunt cel puțin 15 persoane implicate și că s-a urmărit să se pună mâna pe jucătorii Universității Craiova. Sunt probe beton la dosar că a existat premeditare”.

În ceea ce îl privește pe președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a afirmat că Universitatea nu poate fi primită în campionat pentru că nu are licență, Mititelu a spus că acesta are un grad de senilitate foarte mare: „Domnul Dragomir nu mai trebuie luat în seamă, are un grad de senilitate foarte ridicat. Spune numai tâmpenii. Să spui că este frecție la picior de lemn… Păi înseamnă că ori e cretin, ori e senil. Dânsul a spus că e valabilă hotărârea Adunării Generale, dar cum să mai fie valabilă când Adunarea Generală a validat decizia Comitetului Executiv care a fost anulată astăzi? Dacă Înalta Curte de Casație și Justiție menține decizia de azi e clar că nu mai există nicio decizie împotriva Universității Craiova. Până atunci suntem foarte optimiști că decizia de azi îl va influența și pe Daniel Morar, care în mod nejustificat, nu știu, nu că e pus de o parte acest dosar, dar e ceva care îmi scapă mie. Dosarul are 15 volume și e plin de probe, s-a lucrat cu profesionalism”.

Adrian Mititelu speră să obțină în inistanță și sumele solicitate FRF ca despăgubiri în urma exodului jucătorilor după ce echipa a fopst dezafiliată. „Federația nu mai poate să-mi dea jucătorii acum, dar să-mi dea contravaloarea jucătorilor. Eu nici nu mă gândesc să intru în Liga a II-a, nu am ce căuta eu acolo.Știu ce e în dosarele alea două și ce s-a întâmplat. Federația are de ales cum își rezolvă această problemă. Nu e vorba de ceea ce îmi oferă ei, nu e vorba de aroganță a mea”, a mai spus Mititelu.

Curtea de Apel București a admis, luni, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. Decizia este definitivă și executorie cu recurs în termen de cinci zile.

În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel București decizia de anul trecut a Federației Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.

Clubul de fotbal craiovean a dat în judecată în acest dosar Federația Română de Fotbal și Comitetul Executiv al FRF, cerând anularea actului administrativ emis în 2011.

Federația Română de Fotbal anunța, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federației, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.

Decizia de anul trecut a Comitetului Executiv al FRF se află în atenția procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universității Craiova, alături de președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru.

În 14 mai 2012, clubul SCC U Craiova SA, condus de Adrian Mititelu, a fost exclus din Federația Română de Fotbal, în cadrul Adunării Generală a FRF.

Tot atunci, Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal a aprobat ca orașul Craiova să primească un loc în Liga a II-a, după ce gruparea SC FC U Craiova a fost exclusă din FRF.

 

Citește și