Prima pagină » Sport » Moldovan renunță la preluarea Rapidului: Oamenii din spatele meu au bătut în retragere

Moldovan renunță la preluarea Rapidului: Oamenii din spatele meu au bătut în retragere

Moldovan renunță la preluarea Rapidului: Oamenii din spatele meu au bătut în retragere
Antrenorul Viorel Moldovan a anunțat, luni, că renunță la negocierile pentru preluarea pachetului majoritar de acțiuni al FC Rapid, precizând că oamenii de afaceri care îl susțineau în acest demers "au bătut în retragere".

„E destul de dificil în momentul de față. Oamenii care au fost în spatele meu au bătut în retragere puțin. Nu știu dacă în momentul de față mai sunt interesați de preluarea acțiunilor. Eu de unul singur nu pot să îmi asum acest lucru și să mă înham la o treabă care mă depășește din toate punctele de vedere. Să vedem, poate își vor schimba optica (n.r. – oamenii de afaceri care îl sprijineau) și se vor întoarce la masa negocierilor. Dar în momentul de față lucrurile sunt destul de clare”, a declarat Moldovan la postul Dolce Sport.

El este însă convins că omul de afaceri care va reuși să cumpere clubul va avea câștig de cauză în viitor. „Rapidul este un brand și cine va veni să cumpere acest club va face o afacere pe termen lung. Dar trebuie o restructurare totală, sunt multe aspecte de luat în seamă. Oricum, nu este așa de ușor să preiei un club ca Rapid, sunt și alte lucruri care sunt destul de incerte. Dacă va veni o persoană super-bogată și va risca, va investi o sumă enormă în Rapid atunci va avea câștig de cauză pe viitor”, a spus tehnicianul.

Viorel Moldovan a menționat că se va concentra de acum înainte pe meseria de antrenor. „Poate din dorința de a face foarte multe, mi-am depășit atribuțiunile și mi-am neglijat meseria de antrenor. Iar acest lucru s-a văzut și în meciurile de pe teren propriu. Dar eu vreau să mă concentrez pe această meserie de antrenor. Pentru că atunci când îți propui să faci multe riști să nu faci niciuna. Eu trebuie să fac ceea ce știu și îmi doresc să antrenez această echipă cât mai bine. Acum mă interesează doar aspectul sportiv, am terminat cu celelalte lucruri”, a precizat Moldovan.

Antrenorul susține că aprobarea planului de reorganizare de către Tribunalul București este o veste bună. „E o veste bună că azi s-a aprobat planul de reorganizare, dar mai avem hopul cu licența. Un hop l-am trecut, nu suntem în faliment, e un semn bun. Acum să vedem dacă vom obține licența. Dacă nu, vom rămâne încă un an în Liga a II-a. Dacă va supraviețui clubul? Asta depinde de ce stabilitate va fi aici. Pentru că fără bani e foarte greu”, a explicat tehnicianul.

Moldovan a afirmat că există unele probleme în ceea ce privește licența deoarece nu toți jucătorii din lot au semnat documentele prin care sunt de acord cu amânarea achitării salariilor. Pentru a obține licența pentru Liga I cluburile trebuie să aibe toate salariile angajaților plătite la zi sau să prezinte departamentului de licențiere documente prin care aceștia sunt de acord cu amânarea restanțelor. „Așteptăm discuțiile dintre conducere și jucători privind anumite sume de bani pe care aceștia le au de primit. Poate să fie și un angajat, nu numai un jucător care să nu semneze acea hârtie. Eu nu știu dacă vor semna toți sau nu. Nu e treaba mea, treaba mea este să antrenez. De semnarea acestor documente de către jucători trebuie să se ocupe alții. E un moment dificil, sunt și eu destul de abătut”, a spus Moldovan.

În vârstă de 41 de ani, Viorel Moldovan a negociat în ultimele săptămâni cu acționarul majoritar Adrian Zamfir preluarea clubului Rapid. Tehnicianul se baza în acest demers al său pe sprijinul unor oameni de afaceri care însă ulterior l-au anunțat că nu mai sunt interesați să investească.

Acționarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, declara la 4 februarie că „este momentul ca altcineva să preia” gruparea giuleșteană. La începutul acestui an el a mai încercat vânzarea clubului către un grup de investitori, printre care se afla și omul de afaceri Nicolae Sarcină, însă negocierile au eșuat.

Adrian Zamfir și partenerul său Nicolae Criestescu au achiziționat gruparea FC Rapid la 8 iulie 2013 de la acționarul majoritar George Copos.

Clubul giuleștean, care activează în prezent în Liga a II-a, se află în procedura de insolvență din 7 decembrie 2012. Planul de reorganizare al FC Rapid, care se întinde pe o durată de trei ani, a fost confirmat, luni, de Tribunalul București. Următorul termen în dosarul de insolvență este 26 septembrie.

Autor