Motivul pentru care GHEORGHE HAGI a refuzat postul de selecționer al echipei naționale

Publicat: 29 07. 2024, 19:59

Într-un comunicat de presă, antrenorul echipei de fotbal Farul, Gheorghe Hagi, susține că a refuzat postul de selecţioner al echipei naţionale a României.  

Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele: Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiţii ale FRF, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic. Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federaţiei Române de Fotbal de a fi selecţionerul echipei naţionale”, a declarat selecționerul de la Farul.

„A fost cu siguranţă una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România! Cu respect, Gheorghe Hagi”,  mai arată comunicatul.

Gheorghe Hagi, a fost desemnat, la 24 iulie, ca prima opțiune pentru a ocupa postul de selecționer al echipei naționale a României de către Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal. Selecționerul Edward Iordănescu a plecat din funcție după ce contractul scadent nu a mai putut fi prelungit. El a dus echipa națională a României în optimile EURO 2024.  În cele 28 de partide, a înregistrat 10 victorii, 10 remize și 8 înfrângeri.

Citește și: Gică Hagi nu va fi selecționerul României. Cum a motivat „Regele” și care e reacția FRF