Doliu în lumea sportivă din România: A MURIT fostul vicecampion mondial la box Marian Velicu / Avea doar 47 de ani

Publicat: 10 07. 2024, 14:17
Fostul vicecampion mondial la box, Marian Velicu, a încetat din viață la doar 47 de ani / Sursa foto: Facebook

Fostul vicecampion mondial la box Marian Velicu a murit, la vârsta de 47 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală necruțătoare.

Component al secţiei de box de la Dinamo, Marian Velicu a fost vicecampion mondial şi medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg.

De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

A reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000

„Marian Velicu, un boxer de excepție și un om de o modestie rar întâlnită, a fost vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene la categoria 48 kg.

A reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, lăsând o amprentă de neșters în lumea boxului.

Marian Velicu ne-a onorat cu prezența sa de mai multe ori la clubul nostru, unde a împărtășit din experiența și pasiunea sa pentru sport cu toți cei care l-au cunoscut.

Ne alăturăm familiei și prietenilor săi în aceste momente grele și ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace. Marian Velicu va rămâne mereu în inimile noastre ca un exemplu de dedicare și excelență sportivă”, a transmis CSM Oltenița.

„S-a stins în urma unei boli necruțătoare”

Clubul Sportiv Dinamo București a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanțe.

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a fostului pugilist Marian Velicu. În vârstă de numai 47 de ani, acesta s-a stins în urma unei boli necruțătoare.

Component al secției de box de la Dinamo, Marian Velicu a fost vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000”, deplâng reprezentanții CS Dinamo moarte fostului sportiv.

După cariera sportivă, a lucrat ca poliţist în cadrul Poliției Capitalei.