Nadia Comăneci, anunț despre controversa de la JO Paris în care au fost implicate Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea și Jordan Chiles

Publicat: 12 09. 2024, 15:50

Nadia Comăneci vrea ca Tribunalul Suprem Elveţian să ofere medalia de bronz celor trei sportive care își revendică locul trei la sol la finala de la Jocurile Olimpice de la Paris, ele fiind Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea și Jordan Chiles.

Sabrina Voinea a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian împotriva deciziei Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a dat bronzul Anei Bărbosu în finala de la sol.

Dar, TAS a decis ca medalia de bronz de la sol să-i fie acordată lui Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federaţia Română de Gimnastică şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Nadia Comăneci, anunț despre controversa de la JO Paris în care au fost implicate Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca-Voinea și Jordan Chiles

În finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru puțin timp medaliată, dar americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota. Astfel a terminat pe poziţia a treia.

În urma deciziei TAS, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe trei, Sabrina Maneca-Voinea a ocupat locul patru și Jordan Chiles a terminat pe cinci

„Nu pot să spun prea multe pentru că este un proces în derulare la Tribunalul suprem vizavi de Sabrina Voinea şi ‘necălcatul’ în finala de la sol. Nu ştim dacă încă americanii au depus sau probabil vor depune până la sfârşitul zilei de 13 septembrie. Sunt anumite erori făcute care au surprins pe toată lumea acolo la arbitraj. Noi suntem sportivi, însă şi lumea mai greşeşte. Eu văd această întâmplare ca fiind constructivă, să vedem ce putem face ca să putem evita astfel de lucruri la viitoarele Jocuri Olimpice. Nu este normal ca toate cele trei gimnaste să sufere. Lucrurile s-au întâmplat într-un haos, sper să se găsească o soluţie astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie. Sper ca până la urmă se va găsi o soluţie, astfel încât cele trei gimnaste să primească câte o medalie”, a spus Nadia Comăneci, la Adunarea Generală de la COSR.

„Rămânem în jurul gimnasticii, pentru că asta ştim. Mă bucur că am putut să fiu alături de fete, să le motivez şi să le inspir la această ediţie a Jocurilor Olimpice şi sper că rezultatele lor şi munca pe care au depus-o în aceşti ani să motiveze generaţiile care vin. Eu încerc să fiu corectă vizavi de sport şi faţă de aceste fete care au lucrat foarte mult şi care trebuie să se înţeleagă că trebuie să fie respectate pentru munca pe care au făcut-o”, a mai afirmat Nadia Comăneci.