Naționala de fotbal feminin a României s-a CALIFICAT în runda secundă preliminară pentru WEURO 2025

Publicat: 17 07. 2024, 12:03
Sursa foto: Facebook / Agenția Națională pentru Sport

Echipa naţionala de fotbal feminin a României a învins Armenia cu scorul de 3-1, într-un meci disputat pe stadionul ”Arcul de Triumf” din București. Victoria a contat pentru obținerea calificării în turul secund al preliminariilor WEURO 2025.

Tricolorele au deschis scorul după aproape o repriză de joc, prin Mihaela Ciolacu (38). Avantajul de la pauză s-a transpus prin ofensiva susținută a fetelor contra echipei adverse. Astfel, Florentina Olar (50) şi Carmen Marcu (74) au completat tabela.

Golul de onoare al armenilor a fost înscris în penultimul minut de joc de către Tatev Haciatrian.

România a câştigat grupa patru cu 18 puncte şi a promovat în Liga B. Acest rezultat permite tricolorelor șansa de a participa în a doua etapă de calificări pentru WEURO 2025.

Primele două clasate din grupele Ligii A (locurile 1 şi 2) se vor califica direct la turneul final al Campionatului European de fotbal feminin,WEURO din iulie 2025, care se va desfășura în Elveția. Celelalte locuri rămase în cadrul turneului final vor fi decise în două runde de play-off, programate în octombrie, noiembrie și decembrie anul curent.