Naționala României și-a aflat adversarele din GRUPA Campionatului Mondial, competiție la care s-a calificat după o absență de 43 de ani
România va avea adversari puternici în grupa competiției care va avea loc anul viitor în Filipine: Polonia, Țările de Jos și Qatar. Meciurile vor avea loc în perioada 12-28 septembrie 2025.
Chiar dacă este o țară aflată la distanță de România, jucătorii noștri sunt siguri că vor avea susținători în tribune. Este vorba de membrii Ambasadei României în Filipine, care în frunte cu ambasadoarea Răduţa Dana Matache și-au anunțat deja prezența la meciuri.
Naționala României și-a aflat adversarele din grupa Campionatului Mondial, competiție la care s-a calificat după o absență de 43 de ani
„Am fost reprezentați la tragerea la sorți de ambasadoarea României din Filipine. Îi mulțumesc pentru faptul că ne-a contactat, ne-a reprezentat și ne-a transmis câteva idei cam unde se poate sta echipa și în ce condiții. Ne-a spus că abia așteaptă să cunoască echipa României și să strige, să vină cu drapelul României la acest Campionat Mondial. Deci avem deja o conexiune cu ce se întâmplă acolo, urmează mai departe să facem noi demersurile pentru a ajunge în Filipine”, a declarat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.
E o competiție unde nu cred că ajung echipe slabe, medii sau puternice. Toate sunt acolo pentru a câștiga fiecare joc. Suntem în fața unor echipe cotate superior, dar cum noi am reușit să facem față unor echipe puternice și la Campionatul European, meciuri câștigate cu campioana olimpică, Franța, cu Croația care era bine cotată, cu Turcia, înseamnă că și noi putem juca și, de ce nu, să și câștigăm – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei
Avantajul echipei noastre este faptul că jucătorii sunt ca o familie, în care nu mai contează rivalitățile de la echipele de club. De altfel, tricolorii au urmărit împreună tragerea la sorți, ei aflându-se, majoritatea, la Cupa Arcada, acolo unde au participat cu echipele lor de club: Dinamo, Steaua sau Arcada. „Mă bucur foarte mult pentru că acești jucători, împreună cu selecționerul, au reușit să înțeleagă că până la urmă forța grupului e mult superioară individualităților, iar faptul că au stat împreună și au urmărit nu înseamnă decât că și-au dorit și că e un punct de plecare în pregătirea ce va urma pentru această competiție”, a mai spus Adin Cojocaru.
Turneul final al Campionatului Mondial masculin de volei este programat în Filipine, în perioada 12-28 septembrie. Echipa noastră va face parte din Grupa B, alături de Polonia, liderul clasamentului FIVB, vicecampioana olimpică și mondială și deținătoarea titlului european, Țările de Jos, ocupanta locului 13 în lume și Qatar, formația de pe poziția 21 în clasamentul mondial. Tricolorii sunt pe 26 în lume.
Conform șefului FRV, regula pe care a inițiat-o acum trei ani, alături de membrii Consiliului Director, ca pe teren la meciurile din prima divizie să se afle obligatoriu cel puțin doi jucători români, a contribuit la această calificare istorică a naționalei: Eu îmi voi menține declarația pe care am făcut-o dinainte de a apărea Legea Novak: cred că este extrem de utilă această folosire a jucătorului român în teren, pentru că am spus și mă repet nu poți realiza, nu poți creiona, nu poți antrena, nu poți performa cu niște jucători care să realizeze sau să formeze echipa națională, dacă în mare parte din timp doar se antrenează și sunt în zona rezervelor. 100% e un câștig și voi susține acest lucru, pentru că la noi, la volei, s-a demonstrat utilitatea ei”.
FOTO: CEV