Nepotul lui Michael Schumacher, grav accident pe circuitul de la Hockenheim! | VIDEO

Publicat: 09 10. 2022, 12:17
Nepotul lui Michael Schumacher, grav accident pe circuitul de la Hockenheim! | VIDEO / Sursa FOTO: Youtube screenshot

Nepotul lui Michael Schumacher a fost implicat într-un accident teribil pe circuitul DTM de la Hockenheim. David Schumacher și ceilalți piloți implicați în incident au scăpat nevătămați, chiar dacă unul dintre bolizi a luat foc, spre uluiala spectatorilor.

David Schumacher este băiatul lui Ralf, fratele marelui campion de Formula 1 Michael Schumacher. La fel ca vărul său Mick Schumacher (fiul lui Michael este starul echipei Haas, din F1), și David s-a făcut tot pilot de curse.

Mașina lui Dennis Olsen a luat foc

În turul 6 din cursa DTM  de pe circuitul profesionist de la Hockenheim, tânărul David Schumacher (20 de ani) s-a ciocnit cu Thomas Preining, coliziune apărută în virajul 8. Ambele mașini au ieșit de pe pistă, numai că acroșajul celor doi i-a provocat mari problemele lui Dennis Olsen, de la Porsche. Pilotul norvegian a pierdut controlul bolidului său în timp ce încerca să evite un carambol și s-a lovit de parapeți. Câteva secunde mai târziu, mașina sa lua foc, spre uluiala spectatorilor!

Toți piloții au scăpat teferi din acest teribil accident. Schumacher, Preining și Olsen au fost duși la centrul medical pentru verificări amănunțite, dar starea lor a fost bună.

Cursa a fost întârziată, pe pistă apărând steagul roșu.

Considerat cel mai mare pilot din istoria Formulei 1, Michael Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial – în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari). Pe 29 decembrie 2013, fostul pilot a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală și până la 16 iunie 2014, a fost în comă. Acesta este îngrijit, în prezent, de familie, acasă. Starea sa de sănătate nu a fost făcută publică, însă de-a lungul timpului, mai multe cunoștințe au vorbit despre el, spunând că s-ar afla într-un scaun cu rotile și că are dificultate de vorbire.