Prima pagină » Sport » Nicolae Cristescu: George Copos e cel mai pervers negociator

Nicolae Cristescu: George Copos e cel mai pervers negociator

Nicolae Cristescu: George Copos e cel mai pervers negociator
Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care tratează cu George Copos preluarea clubului Rapid, a declarat, marți după-amiază, că acționarul majoritar al grupării giuleștene este "cel mai pervers negociator".

Omul de afaceri Nicolae Cristescu, care tratează cu George Copos preluarea clubului Rapid, a declarat, marți după-amiază, că acționarul majoritar al grupării giuleștene este „cel mai pervers negociator”.

Întrebat dacă George Copos este cel mai dur negociator cu care a tratat, Cristescu a răspuns: „Nu este cel mai dur. Spun ceva acum care nici mie nu-mi place. E cel mai pervers negociator. Deci nu cel mai dur, că duritatea nu m-a speriat niciodată. Poate să fie cât de dur, dar să fie corect, cinstit și transparent”.

Nicolae Cristescu a sosit, marți, la Crowne Plaza, pentru negocieri și îl acuză pe George Copos că a întregistrat la OSIM numele unei formații pe care voia să o înființeze și o înscrie în Liga a II-a: „FC Rapid 1923 a fost ideea noastră. Acum zece zile ne-am întâlnit la un restaurant și cu suporterii și acolo am hotărât să dăm denumirea noului Rapid: FC Rapid 1923. La întâlnirea de vineri (n.r. – cu George Copos), i-am spus că dacă nu ne înțelegem și nu putem să preluăm această echipă, atunci suntem dispuși să venim cu altă echipă, care să se numească Rapid 1923 și pentru care să cumpărăm un loc în Liga a II-a. Bineînțeles că lui nu i-a convenit și azi am înțeles că deja a înregistrat Rapid 1923 și alt nume la OSIM. Ideea cu Rapid 1923 nu e a mea, ci a tututror suporterilor. Nu cred că a înregistrat numele pentru ca apoi să ni-l vândă nouă, ci pentru ca noi să nu putem înscrie altă echipă cu această denumire. Chiar nu-mi vine să cred”.

Cristescu a subliniat că probabil negocierile de astăzi sunt ultimele și speră să nu apară „probleme ascunse”. „Probabil sunt ultimele negocieri și dacă ne înțelegem așa cum am stabilit la întâlnirea de vineri, probabil o să semnăm. Dacă vine cu alte probleme de care nu știam până acum, probleme ascunse – și chiar am aflat o serie de chestii care nu ne convin – atunci probabil că nu o să semnăm. Să vedem dacă el acceptă să-și preia toate datoriile care sunt practic ale lui. Sunt două credite pe care efectiv vrea să ni le bage pe gât, să ne forțeze să le acceptăm, să punem noi ipotecă pe construcțiile și proprietățile noastre, dar așa ceva n-o să accepte nimeni. În plus este un cash colateral de 1,2 milioane de euro pe care vrea să-l punem tot noi, deci așa ceva nu o să acceptăm niciodată”, a adăugat Cristescu.

El a menționat că are un proiect extraordinar pentru club: „Noi vrem să salvăm istoria Rapidului, suntem rapidiști adevărați, chiar avem un proiect extraordinar pentru viitorul acesui club, avem și o bază sportivă în proprietatea noastră, în apropierea Bucureștiului, unde intenționăn să creștem jucători sută la sută rapidiști”.

Întrebat dacă va prelua și baza Pro Rapid, Cristescu a răspuns: „Avocații noștri au găsit toate actele necesare ca să știm concret despre ce este vorba. Am înțeles că baza Pro Rapid nu mai e a lui și a fost luată. Pentru Stadionul Giulești am înțeles că s-a reziliat contractul de închiriere cu CS Rapid. Deci, practic ce ne vinde? Ne vinde un brand Rapid la care noi ținem, într-adevăr”.

George Copos negociază vânzarea clubului Rapid către omul de afaceri Nicolae Cristescu și asociații acestuia. Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă gruparea giuleșteană, în 2008, 2009 și 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache și Gruia Stoica au eșuat.

Clubul Rapid traversează de la sfârșitul anului 2012 o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a după ce Administrația de Licențiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului condus de George Copos.

SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.

La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul București a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvență al societății care administrază gruparea giuleșteană de fotbal.

Citește și