Marius Dunca (36 de ani) a fost președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), fiind demis de către Victor Ponta după incendiul din clubul Colectiv. Apoi, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO).
În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, Marius Dunca a obținut un mandat de senator pe listele PSD din Brașov. În această calitate, este vicepreședinte al Comisiei economice, de industrii și servicii.
Iată prevederile privind infrastructură sportivă, extrase din programul de guvernare pentru perioada 2017-2020 publicat pe site-ul Camerei Deputaților:
„- La nivel național, construcția a cel puțin două săli polivalente (10-15.000 de locuri);
– La standarde internaționale, construirea a câte două săli specifice pentru următoarele discipline: atletism, gimnastică, tenis, scrimă, atletică grea (haltere, lupte, arte marțiale, box);
– Două baze nautice pentru caiac-canoe și două pentru canotaj;
– Cel puțin 4 patinoare acoperite;
– 2 hipodromuri și 1 velodrom.”
Programul de guvernare mai prevede pentru sportul românesc:
– Alocarea a 1% din PIB, cumulat în următorii 5 ani, pentru sportul de masă și pentru cel de performanță;
– Prioritizarea federațiilor sportive; Desemnarea a 10-15 federații în categoria „De interes național”, care să beneficieze de finanțare suplimentară;
– Înființarea unor centre naționale de excelență (1-2), pentru sportivi de 14-18 ani, după modelul celor ale Federației Române de Handbal, cu finanțări venite de la bugetul Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerul Educației, al federației respective și al administrațiilor locale;
– Înființarea unui program național de recrutări în sport în parteneriat cu federațiile sportive;
– Introducerea la Bacalaureat a unei probe obligatorii la disciplina Educație fizică;
Programul de guvernare, capitolul Tineret și Sport, nu conține obiective cu privire la Campionatul European de fotbal din 2020, deși Bucureștiul va gazdui meciuri din cadrul turneului final și s-a angajat la UEFA să modernizeze stadioane și să creeze infrastructură.
Singura referire la EURO 2020 apare la capitolul Transporturi: „Modernizarea și dezvoltarea transportului trebuie abordate plecând de la principiul asigurării siguranței și securității. România trebuie să se alăture în acest domeniu infrastructurii europene și mondiale ținând cont de nevoile specifice românilor. Ne dorim ca în viitor, prin infrastructura dezvoltată, să ajutăm economia, turismul, sportul prin competițiile în care România este angrenată (Campionatul European de Fotbal), de a avea o legătură rapidă între orașele României cu Europa și întreaga lume.”