Novak Djokovic joacă azi la Geneva, chiar de ziua lui. Ce spune liderul ATP despre Roland Garros

Publicat: 22 05. 2024, 11:11

Novak Djokovic a împlinit azi 37 de ani și va juca la turneul de la Geneva. Sârbul a vorbit despre însă despre favoriții de la Roland Garros, Grand Slam ce începe duminică.

La Geneva, Djokovic va juca partida cu Yannick Hanfmann, locul 85 ATP.

Dar, e doar o pregătire pentru Grand Slamul de la Roland Garros, care se joacă în perioada 26 mai – 9 iunie, și unde „Nole” e campion en-titre.

Novak Djokovic joacă azi la Geneva, chiar de ziua lui

Novak Djokovic are 24 de titluri de Grand Slam, dar nu a câştigat niciun turneu în 2024 și la competiția de la Geneva a primit invitație, aici încercând să se pregătească de fapt pentru Roland Garros.

La Roland Garros, Novak Djokovic îl vede pe Nadal ca mare favorit, dar pe lista celor care pot câștiga Grand Slamul sunt și unii ca Alexander Zverev, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas sau Casper Ruud.

„Anul acesta este mai deschis ca oricând. Casper Ruud este cu siguranță unul dintre cei cinci jucători care sunt candidați la victorie. Îi mai avem pe Alexander Zverev, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas – toți jucătorii care au câștigat un turneu important pe această suprafață în acest an. Dar când vorbești despre Roland Garros și Nadal este acolo, el este întotdeauna cel mai mare favorit pentru mine. După tot ceea ce a făcut pe terenurile de la Roland Garros, este normal, cu tot respectul, să îl pun ca fiind cel mai mare favorit. Evident, este puțin diferit cu nivelul lui de joc. Dar este Roland Garros și este Nadal. După aceea, poate că sunt și eu, dacă mă simt bine, dacă joc bine. La Roland Garros, și la toate Grand Slam-urile, sunt un jucător puțin diferit”, a spus Novak Djokovic, care a împlinit 37 de ani.

Roland-Garros 2024:

Luni, 20 mai – încep turneele de calificare
Duminică, 26 mai – încep tablourile principale
Marți, 4 iunie – încep sferturile de finală
Joi, 6 iunie – semifinalele de simplu feminin
Vineri, 7 iunie – semifinalele de simplu masculin
Sâmbătă, 8 iunie – finala de simplu feminin
Duminică, 9 iunie – finala de simplu masculin