Novak Djokovic nu va juca la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris. Anunțul marelui campion: „Îmi pare rău pentru toți cei care așteptau să mă vadă”

Publicat: 24 10. 2024, 13:41
Actualizat: 24 10. 2024, 13:43

Novak Djokovic a anunţat pe rețelele sociale că nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Pari, care se joacă în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie.

Sârbul nu a spus motivul retragerii sale, ci doar a declarat că speră să revină anul viitor la turneu.

După ce Nole s-a retras, la Mastersul de la Paris a intrat Alex Michelsen, pe tabloul principal, iar Harold Mayot a beneficiat de wildcard.

Novak Djokovic nu va juca la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

„Din păcate, nu voi juca la @rolexparismasters anul acesta. Le cer scuze tuturor celor care au sperat să mă vadă acolo”, a scris Novak Djokovic pe rețelele sociale.

Am foarte multe amintiri frumoase legate de acest turneu, unde am câștigat de șapte ori și sper să revin anul viitor. Îmi pare rău pentru toți cei care așteptau să mă vadă acolo și să mă susțină – Novak Djokovic

Jimmy Connors a vorbit despre momentul în care Novak Djokovic se va retrage din tenis, potrivit Eurosport: „A avut o scădere a motivației pentru că el face totul în viața de zi cu zi pentru a fi cel mai bun posibil, totul concentrat pe tenis…Joacă sub standardele cu care suntem obișnuiți. Am vorbit despre Sinner și Alcaraz, dar singurul mod în care va spune că este timpul să plece este dacă alți tipi încep să se ridice”

Putem să-i definim pe Sinner și Alcaraz drept Djokovic și Federer ai viitorului, deși proporțiile trebuie menținute. Roger și Nole au făcut istorie în acest sport, la fel ca Rafa Nadal. Stilul de joc al lui Alcaraz, din punct de vedere al frumuseții, seamănă mai mult cu cel al elvețianului, deși idolul lui a fost întotdeauna Rafa. Din punct de vedere pur stilistic, spaniolul poate fi comparat cu Federer, iar italianul cu Djokovic – Boris Becker, fost mare campion