O alergătoare kenyană, câștigătoare a maratonului de la Boston, a fost depistată pozitiv la testul anti-doping

Publicat: 31 10. 2014, 21:45
Actualizat: 08 04. 2019, 23:21

„La finalul lunii septembrie, Rita Jeptoo a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la un test în afara competiției. Acesta a fost efectuat în Kenya și este vorba de un test făcut pe un eșantion urinar”, scrie blogul jurnalistului american specializat în atletism.

Vicepreședintele federației kenyene Jackson Tuwei a declarat că forul internațional (IAAF) a informat că este vorba de un test pozitiv cu EPO la eșantionul A al lui Jeptoo.

„După ce am primit informațiile de la IAAF, am chemat-o pe Rita Jeptoo la Nairobi. Ea a negat că ar fi luat orice produs dopant. Nu putem să o condamnăm, ea poate face ape”, a declarat Tuwei.

Câștigătoare la maratonul de la Chicago, dar și la cel de la Boston, Jeptoo ar fi depistată pozitiv înainte de victorua laChicago, la 12 octombrie (2h24:36).

Într-un comunicat difuzat vineri, World Marathon Majors (WMM), circuitul major al maratoanelor la nivel mondial (Tokyo, Boston, Londra, Berlin, Chicago și New York) a anunțat amânarea ceremoniei de oferire a trofeului anual, prevăzută la 2 noiembrie, și la care urma să fie recompensată Jeptoo.