Prima pagină » Sport » O echipă de tradiție din România ar putea reveni în prim plan. Un investitor francez vrea să o preia

O echipă de tradiție din România ar putea reveni în prim plan. Un investitor francez vrea să o preia

O echipă de tradiție din România ar putea reveni în prim plan. Un investitor francez vrea să o preia
Valeriu Răchită, consilier sportiv la Primăria Ploiești, susține că un om de afaceri francez de origine română este interesat să investească la Petrolul. Situația clubului este însă neclară, deoarece echipa înființată de suporteri nu are, momentan, dreptul asupra mărcilor.

Suporterii Petrolului au pornit pe un nou drum, după ce clubul a intrat în faliment. Aceștia au înființat o nouă echipă, Petrolul 52, care a pornit din liga a patra. Suporterii au adoptat-o imediat și au existat cazuri când asistența pe stadionul din Ploiești a fost mai mare decât cele din Liga 1.

Chiar week-end-ul trecut, Petrolul a jucat cu 7.000 de oamen în tribune, deși a fost un meci din liga a patra. Atmosfera de pe „Ilie Oană” l-ar fi convins pe un om de afaceri francez, de origine română. Ce puțin așa susține Vivi Răchită, care în prezent ocupă funcția de consilier sportiv la Primăria Ploiești:

„Săptămâna trecută am fost contactat de un investitor, un francez de origine română. Este interesat de proiectul Petrolului. Știa de situația mărcilor, că vor fi evaluate. În maximum două luni trebuie să avem un răspuns – cât costa și cum pot fi cesionate din punct de vedere legal. Acest domn își dorește un proiect serios și să ajungă până în Liga I. Din partea primăriei vrea un tratament normal, deschidere pentru închirierea stadionului. În rest, nu vrea nimic”, a declarat Răchită la Sport.ro.

Situația clubului este însă complicată. Petrolul 52, echipa înființată de suporteri, nu are încă dreptul asupra mărcilor. Acestea aparțin Primăriei și urmează să fie evaluate, pentru a fi valorificate în dosarul de faliment al Petrolului. Răchită speră să se ajungă la o înțelegere, deoarece nu-și dorește să apară mai multe echipe cu aceeași denumire.

„Avem șase mărci, plus stema și culorile galben-albastru, sunt în proprietatea primăriei Ploiești. Există acest „Petrolul 52″, care nu are o structură bine stabilită, în sensul că nu este un SA sau un SRL, ci o asociație sportivă. Din ce am aflat, sunt 28 de membri în acest ACS, vom vedea ce se va întâmplă, pentru că nimeni nu își dorește să fie două echipe în Ploiești.” a mai declarat Răchită