Oficialii CEHI implicați în delapidarea fondurilor pentru SPORT au fost condamnați la închisoare cu executare

Publicat: 03 09. 2024, 16:20
Actualizat: 03 09. 2024, 23:15

Tribunalul Municipal din Praga a confirmat marţi pedeapsa de şase ani de închisoare pentru fostul secretar de stat pentru Educaţie şi Sport, Simona Kratochvilova, şi de cinci ani şi jumătate pentru fostul preşedinte al Federaţiei cehe de fotbal, Miroslav Pelta. Cei doi oficiali au delapidat fondurile dedicate dezvoltării sportului în Cehia.

Fostul secretar de stat trebuie să plătească o amendă de 80.000 de euro şi nu va mai putea lucra şase ani în instituţii oficiale. Pelta riscă o sancţiune financiară de 200.000 de euro şi o interdicţie pe cinci ani. Inculpaţii pot face apel, însă este greu de crezut că vor avea câștig de cauză, având în vedere că procesul se judecă de patru ani.

În 2021, un tribunal din Praga l-a condamnat pe Miroslav Pelta la şase ani de închisoare, fiind găsit vinovat de delapidarea subvenţiilor pentru sport. În 2022, procuratura a solicitat inculparea a 21 de persoane şi a unei companii într-un caz de meciuri trucate ce ar fi avut loc în diviziile inferioare din fotbalul ceh.

Procesul oficialilor din sport au scos la suprafață infracţiuni de corupţie, acceptare de mită, delapidare şi participare la un grup infracţional organizat, notează CT24.

CITEȘTE ȘI:

Florinel Coman, CONDAMNAT definitiv după ce a condus cu un permis fals. Atacantul echipei naționale și-a recunoscut faptele