Sportiva în vârstă de 21 de ani a anunțat, miercuri, când s-a lanasat numărătoarea inversă „un an până la a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice”, că vrea aurul în fața propriilor suporteri. „Mă gândesc la câștigarea aurului și ar însemna mult pentru mine să câștig aurul, pentru că astea sunt lucrurile la care visezi. Când ești copil, nu visezi la argint sau la bronz, deși câștigarea argintului sau a bronzului este tot o mare performanță pentru un sportiv, dar fiecare atlet vrea aurul și mereu am visat la el”, a declarat campioana de la US Open și Australian Open, pentru ITFWorld.
Nipona a mărturisit că o medalie de aur la Jocurile Olimpice ar fi cea mai importantă realizare a carierei sale de până acum, concretizată cu trei trofee, dintre care două de Mare Șlem, și 21 de săptămâni petrecute pe prima poziție în clasamentul WTA. „Să câștig aurul ar fi cea mai mare realizare a carierei mele, chiar dacă asta se datorează, în principal, programului. Joc turnee de Mare Șlem în fiecare an, dar Jocurile Olimpice sunt doar o dată la patru ani, așa că nu ai prea multe ocazii să devii campioană olimpică. Orice sportiv care participă la Jocurile Olimpice visează să devină campion, așa că ăsta este și scopul meu. Să reprezint Japonia la Jocurile Olimpice și să câștig aurul pentru Japonia ar însemna enorm pentru mine. Tehnic vorbind, reprezint Japonia în fiecare turneu pe care îl joc, dar Jocurile Olimpice vor fi ceva special și o amintire uriașă pentru mine. Abia aștept și ceremonia de deschidere, știu cât de specială va fi sărbătoarea de pe stadion și din întreaga țară”, a transmis Osaka, crescută de la trei ani în Statele Unite ale Americii, dar un adevărat fenomen social în Japonia natală.
Imediat după ratarea calificării în finala Fed Cup alături de echipa României, în primăvara acestui an, Simona Halep a declarat că cel mai important obiectiv pentru ea a devenit câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simona a anunțat că dorește să joace toate probele, simplu, dublu și mixt, pentru a-și oferi mai multe șanse de a prinde podiumul. În 2016, Halep a refuzat să participe la Rio, de teama virusului Zika, însă în 2020 dorește să fie chiar port-drapelul României. Halep i-a smuls chiar o promisiune că va primi această onoare președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, la aterizarea pe aeroportul Henri Coandă, după câștigarea Wimbledonului.
„Următorul meu obiectiv e o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Vreau să ating forma de la Wimbledon și să câștig. Vreau aurul, dar știu că este greu. O să joc în toate probele pentru a lua o medalie. Orice fel de medalie va fi minunată. Aurul olimpic e un vis!” a declarat Simona Halep în fața jurnaliștilor.
La precedenta ediție a Jocurilor Olimpice, de la Rio, Japonia a încheiat pe locul 6 în clasamentul pe medalii, cu 41 de medalii (12 de aur, 8 de argint, 21 de bronz). România a încheiat pe 47, cu un minim istoric de 4 medalii (1 de aur, 1 de argint și 2 de bronz).
Japonia are trei medalii olimpice la tenis: două de argint aduse de Ichiya Kumagae în 1920 (simplu și dublu, alături de Seiichiro Kashi) și de Kei Nishikori (2016, la simplu). România a câștigat o singură medalie olimpică la tenis, în 2016, prin Horia Tecău și Florin Mergea.