Ovidiu Hațegan revine pe gazon după INFARCTUL suferit în martie 2022! Care e primul meci pe care-l va conduce

Publicat: 01 06. 2023, 15:59
Actualizat: 01 06. 2023, 16:00

Ovidiu Haţegan va fi din nou arbitru la centru într-un meci oficial după o pauză de 14 luni. Inactivitate din cauza unui infarct.

Ecusonul FIFA, în vârstă de 42 de ani, a fost delegat de CCA la partida Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara, manşa tur a barajului de promovare în Liga 2.

Meciul se va juca sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00, şi va fi transmis în direct pe platforma www.frf.tv, la fel ca şi celelalte 4 partide din play-off-ul de promovare în al doilea eşalon.

Haţegan va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Alexandru Corb, iar cel de-al patrulea oficial va fi Mircea Ardelean. Observator de arbitri va fi Ioan Onicaş.

Ovidiu Hațegan revine pe gazon după infarctul suferit în martie 2022! Care e primul meci pe care-l va conduce

Ultimul meci oficial pe care Ovidiu Haţegan l-a condus la centru a fost Olympique Lyon – FC Porto, 1-1, disputat pe 17 martie 2022, în Europa League.

Pe 20 aprilie, anul acesta, Ovidiu a fost invitat de UTA să arbitreze un joc-şcoală între echipa de seniori şi cea Under 18.

Finalul lunii martie 2022 a fost de coșmar pentru Ovidiu Hațegan, care a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la spital, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Acesta a ratat șansa de a arbitra la Cupa Mondială din Qatar.

Ce a spus Marius Geantă despre infarctul miocardic

Dr. Marius Geantă, președinte Centrului pentru Inovație în Medicină, vine cu o variantă interesantă care schimbă multe dintre prejudecăți.

Nu trebuie mers neapărat pe stilul de viață, ci pe istoricul personal și familial. Medicul face o analiză detaliată pornind de la cazul Ovidiu Hațegan.

„Apariția unui infarct miocardic la un bărbat în vârstă de 41 de ani, monitorizat medical mai bine decât cetățenii normali că urmare a profesiei de arbitru de fotbal – bărbat care tot prin prisma meseriei avea un stil de viață sănătos și niciun factor de risc evident – ne arată eșecul programelor de prevenție cardiovasculară.

O concepție depășită asupra bolilor cardiovasculare (și a infarctului de miocard, mai ales) este că acestea apar din cauza unui stil de viață nesănătos și dispar apoi că urmare a modificării în bine a stilului de viață.

Numai că, pe lângă factorii de risc modificabili (fumat, dietă, activitate fizică, consum de alcool, calitatea somnului etc) există și factori de risc nemodificabili, în general genetici, biologici”, declarat Marius Geantă pentru ProSport.