Petrolul a CÂȘTIGAT Primvs Derby cu Rapid, iar Neil Lennon a fost un car de nervi. „Sunt foarte aroganți, foarte distanți”

Publicat: 30 07. 2024, 14:31

Petrolul a câştigat Primvs Derby cu Rapid, golul fiind marcat de Albin Berisha, în minutul 31.

Luka Gojkovic, de la Rapid, a primit cartonaş roşu în minutul 87 al meciului din Superliga.

Partida din Superliga a fost condusă de arbitrul Andrei Florin Chivulete (Bucureşti), asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (Bucureşti). Arbitru video a fost Radu Petrescu (Bucureşti) și arbitru asistent video a fost Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe).

Petrolul a câştigat Primvs Derby cu Rapid, iar Neil Lennon a fost un car de nervi

Au jucat echipele:

Petrolul Ploieşti: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Ţicu (Dumitriu – 85)- Keita, Jyry – D. Radu (Botogan -76), Hanca (Mateiu -73), Grozav – Berisha (Tudorie – 73). Antrenor: Mehmet Topal

Rapid: Aioani – Braun, Blazek (Săpunaru – 68), P. Iacob, Ignat (G. Gheorghe – 79)- Micovschi (Borza – 46), Gojkovic, Kait, Petrila (Papeau – 90+1) – Jambor (Hasani – 67), Burmaz. Antrenor: Neil Lennon

„Trebuia să înscriem două sau trei goluri în startul meciului. Dacă nu profiți de ocazii și iei gol, e evident că pierzi meciul. Am arătat prea puțină creativitate. Sunt câțiva jucători fragili, nu am jucat cum trebuie toate mingile în repriza a doua. Cred că am avut și puțin ghinion, ne-au dat gol la una dintre puținele ocazii.

Le-am spus că trebuie să ne îmbunătățim jocul, să începem să câștigăm meciuri, să ieșim pe teren și să profităm de șansele pe care le avem. Adversarul are una sau două ocazii pe meci și reușește să dea gol, dar acesta este fotbalul. Trebuie să fim mai buni și să învățăm din aceste meciuri pe care nu reușim să le câștigăm. Nu avem scuze, trebuia să fim pur și simplu mai buni.

Trebuie să fim în stare să blocăm asemenea centrări, trebuie să mă uit încă o dată la fază dar cred că e un gol pe care l-am luat extraordinar de ușor. Trebuie să eliminăm aceste greșeli. Desigur că simțim presiunea, aceasta este natura meseriei. Când nu ai rezultate apare presiunea. Uneori joci rău dar câștigi meciuri, alteori ai meciuri bune dar nu reușești să te impui.

Eliminarea este o decizie exagerată, a fost pur și simplu un accident. Când vrei să vorbești cu arbitrul nu poți, sunt foarte aroganți, foarte distanți. Am încercat tot ce ține de noi până acum, trebuie să fim flexibili și să vedem cine este mai în formă. Sunt extrem de dezamăgit, îmi pare foarte rău pentru suporteri, trebuie să ieșim din pasa aceasta neagră”, a declarat Neil Lennon.