Premieră în BASCHETUL ROMÂNESC la nivel juvenil! Când începe și ce este Next Generation Rising Star

Publicat: 01 09. 2024, 19:38

Federația Română de Baschet va organiza începând de azi până vineri 6 septembrie 2024, la Pitești și la Mioveni, prima ediție a competiției Next Generation Rising Star, un eveniment inedit care reunește la start cei mai talentați sportivi ai generației 2011.

Aceștia vor concura în selecționate feminine și masculine reprezentând fiecare din cele 11 Sucursale Regionale ale Federației Române de Baschet, într-un spectacol sportiv dedicat excelenței și promovării tinerei generații de baschetbaliști din România.

Premieră în BASCHETUL ROMÂNESC la nivel juvenil! Când începe și ce este Next Generation Rising Star

Vor fi organizate și alte evenimente, la competiție urmând să participe antrenori consacrațo, precum Liviu Călin şi Ionică Nicolau, scrie FR de Baschet pe site-ul său.

Liviu Călin este recunoscut pentru influența deosebită asupra jucătorilor tineri, printre numeroșii jucători de top pe care i-a format este și Dennis Schröder, actual jucător de top în NBA. La Basketball Löwen Braunschweig, Călin a avut un rol crucial în dezvoltarea talentelor locale.

Ionică Nicolau s-a stabilit de asemenea în Germania, unde a jucat un rol esențial în dezvoltarea baschetului la Ludwigsburg. Cu o abordare dedicată și inovatoare, el a format generații de jucători și a construit un program de baschet juvenil de succes.

Proiectul Next Generation Rising Star presented by Brenntag este susținut de FIBA Youth Development Fund, un partener strategic care sprijină dezvoltarea baschetului la nivel juvenil.