Premieră în NBA: tatăl și fiul vor juca în aceeași echipă. LeBron James îl aduce pe Bronny la Lakers

Publicat: 28 06. 2024, 19:07
LeBron James și fiul său, Bronny. Sursa foto: Profimedia

LeBron James și fiul său Bronny au devenit primul duo tată-fiu din istoria NBA care joacă în aceeași echipă. Veteranul lui Lakers a afirmat deseori în trecut că înainte să pună „ghetele în cui” vrea să fie pe parchet alături de fiul său.

Bronny James a fost selectat pe locul 55, în runda secundă a draftului NBA, de către Los Angeles Lakers, echipa la care evoluează părintele său, LeBron James.

Mișcarea de a-l selecta pe fiul lui LeBron aduce o premieră în baschetul american. Este pentru prima dată în istoria competiției când un tată și un fiu joacă pentru aceeași echipă, relatează L’Équipe.

Următorul sezon ar putea fi totuși ultimul pentru veteranul în vârstă de 39 de ani. Superstarul lui Lakers a afirmat deseori în trecut că înainte să se retragă, vrea să joace alături de fiul său cel mare.

LeBron James este o legendă în NBA

James senior are o carieră de invidiat în baschetul nord-american: a jucat zece finale, a câștigat patru, a fost de patru ori cel mai bun jucător din competiție și în prezent este cel mai bun marcator din istoria NBA.

Unii critici spun că LeBron a instrumentat venirea fiului său la Lakers, pentru că Bronny a avut o carieră mediocră în baschetul universitar. Rămâne de văzut cum se vor prezenta cei doi pe parchet în sezonul 2024–2025.