Premii fabuloase la curse de cai și lupte kazahe. A concurat și un CAMPION judoka. Ce a câștigat

Publicat: 04 08. 2024, 11:37
Actualizat: 04 08. 2024, 11:42

La granița cu Mongolia, în Aksuat (Kazahstan), are loc anual un festival unde se oferă premii uriașe câștigătorilor de la curse de cai și de la lupte kazahe, iar aici a concurat și un judoka celebru.

Printre luptătorii care au participat în cadrul celei de a XI-a ediții a concursului de la la Aksuat se numără și Yerassyl Kazhibayev, medaliat la numeroase concursuri internaționale de judo.

Festivalul de artă și sport „Leagăn nobil – Aksuat” a avut loc în raionul Aksudin, regiunea Abay (Kazahstan), situat la granița cu Mongolia.

Premii fabuloase la curse de cai și lupte kazahe, unde a concurat și un campion judoka

Astfel, premii fabuloase constând în mașini și bani, au fost oferite câștigătorilor de la luptele kazahe, cursele de cai de 135 km și de la șah tradițonal kazah.

Competiția a fost urmărită și de jurnaliștii podcastului Business Philosophy, sprijiniți de Aqua Carpatica. „Yerassyl Kazhibayev a luat medalii internaționale la diferite concursuri. Acum, a câștigat la super grei. E de origine din această localitate…Locul unu a luat o mașină, locul doi echivalentul a 8.000 de euro și locul trei 4.000 de euro” arată sursa citată.

Franța, campioană olimpică la judo pe echipe mixt

Teddy Riner a condus Franţa spre aur la Jocurile Olimpice Paris în proba pe echipe mixte, având două victorii în faţa japonezului Tatsuru Saito. Francezii au câștigat cu scorul general de 4-3, după ce au revenit de la 1-3.

Franța câștigase aurul la judo și la ediția de la Tokyo, de acum trei ani.

Cum au arătat cele două echipe de judo mixte:

Franţa (Shirine Boukli, Amandine Buchard, Sarah Léonie Cysique, Clarisse Agbégnénou, Marie Eve Gahié, Romane Dicko, Madeleine Malonga, Joan-Benjamin Gaba, Walide Khyar, Luka Mkheidze, Alpha Oumar Djalo, Maxime-Gaël Ngayap Hambou, Aurélien Diesse, Teddy Riner).

Japonia (Uta Abe, Haruka Funakubo, Natsumi Tsunoda, Saki Niizoe, Miku Takaichi, Akira Sone, Rika Takayama, Hifumi Abe, Soichi Hashimoto, Ryuju Nagayama, Sanshiro Murao, Takanori Nagase, Tatsuru Saito, Aaron Wolf).