Președintele FRT, despre revenirea în circuit a Simonei Halep: „Ar fi fost imposibil să poată câştiga mai mult de două meciuri acum”

Publicat: 04 10. 2024, 13:00

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre revenirea Simonei Halep. Românca a fost eliminată în optimi la Hong Kong.

Simona Halep a fost învinsă de Ana Blinkova, 6-2, 6-1, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Hong Kong.

Fostul lider WTA a revenit în circuit după o pauză de cinci luni, suferind o accidentare. Ea a jucat în primul tur la Hong Kong cu Arina Rodionova și a câștigat cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4.

Președintele FRT, despre revenirea în circuit a Simonei Halep: „Ar fi fost imposibil să poată câştiga mai mult de două meciuri acum”

„Este foarte dificilă revenirea pentru că Simona stă de luni bune, de ani practic… În ultimele luni a jucat un singur meci şi ar fi fost aproape imposibil pentru ea să poată câştiga mai mult de două meciuri acum. Pentru că indiferent cât de bine s-ar antrena este incomparabil jocul în competiţie. Însă este important că ea este sănătoasă, că îşi doreşte să joace. Şi cu ambiţia şi determinarea care le are sunt convins că va reuşi să obţină performanţe mult mai bune”, a spus George Cosac.

Nu e o greşeală că a mers la acest turneu (n.red. – Hong Kong WTA 125). Sunt aproape doi ani de când nu joacă şi trebuie să o ia de jos, să înceapă cu turnee mici, cu un nivel mai scăzut pentru a-şi reintra în formă ca să ajungă sus. Ce s-ar întâmpla dacă ar juca mâine cu Swiatek sau Sabalenka şi ar pierde categoric? Nu… Eu de asta spun că face foarte bine ce face. Să o ia de la bază cu turneele mai mici – George Cosac

Simona Halep nu mai jucase din mai, când a abandonat în primul tur la Trophee Clarins, turneu WTA 125, desfășurat la Paris, în meciul cu sportiva din SUA, McCartney Kessler, la scorul de 7-5, 2-3.