Prietenul celebrului Didier Drogba joacă în LIGA 2 din România
Povestea de viață a fotbalistului rus Rassambek Akhmatov pare desprinsă din filme. Plecat cu părinții din orașul natal în Franța, în urmă cu 20 de ani, Rassambek Akhmatov a ajuns la fotbal după ce a făcut lupte timp de 6 ani.
A mers și în Statele Unite ale Americii, unde l-a cunoscut pe marele Didier Drogba, după care a venit în România, pentru a pune umărul la promovarea celor de la FC Buzău.
În urmă cu șapte ani, fotbalistul rus a avut parte de aventura vieții, când a ajuns să evolueze în Statele Unite ale Americii.
Prietenul celebrului Didier Drogba joacă în Liga 2 din România
„Drobga era în ultimul an al carierei, în Phoenix, și am jucat împotriva lor în finala sau semifinala campionatului național. Și tot vorbesc de asta pentru că e o amintire frumoasă pentru mine să mă întâlnesc cu el înainte de a se retrage”, a declarat Rassambek Akhmatov, fotbalist FC Buzău.
Fotbalul nu este, însă, primul sport pe care l-a practicat mijlocașul. El a făcut șase ani de lupte, fiind și acum unul dintre cei mai fideli fani ai galelor UFC: „Am făcut 6 ani de lupte. Așa că am făcut-o patru ani acolo și încă doi în Franța înainte de a descoperi fotbalul. Acum nu mă mai ajută, dar cred că la început ești mai puternic, mai pregătit, mai agil, acest tip de lucruri cred că ajută”.
Chiar dacă acum e fotbalist profesionist, jucătorul Gloriei Buzău nu ratează nici acum vreo gală importantă de lupte. „Niciodată nu ratez galele de lupte, indiferent că sunt mici sau mari, nu ratez nimic și iubesc luptele”, a mai spus Rassambek Akhmatov.
Acum în vârstă de 27 de ani, Akhmatov este profund recunoscător părinților săi: „Ne-am mutat în Franța în 2003. Părinții mei au plecat din cauza războiului din Rusia de atunci. Din 2003 locuiesc în Franța. Nu trece o zi fără să vorbesc cu fratele sau cu părinții mei”.
Rassambek Akhmatov se află în al treilea an în care evoluează în România, după experiențe numite Comuna Recea și Chindia Târgoviște. „Nu am învățat româna, dar toată lumea vorbește româna, înțeleg în cea mai mare parte ce spune antrenorul sau ce vorbesc. Știu să spun: Hai Romania”, a precizat acesta.
De când a început fotbalul, Akhmatov a făcut-o doar cu gândul la părinții lui, cărora și le trimite lunar bani: „Și primii bani și cei de acum, mereu am făcut la fel cu ei. Le trimit tot ce pot părinților și ei fac ce au nevoie cu ei”.