Programul SFERTURILOR de finală la EURO 2024! Când se joacă Germania-Spania și ce spune Edi Iordănescu

Publicat: 03 07. 2024, 06:28
Actualizat: 03 07. 2024, 06:29

România s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen.

Naţionala a ajuns în optimișe de finală după ce a câştigat grupa E.

Programul SFERTURILOR de finală la EURO 2024! Când se joacă Germania-Spania

România a făcut un turneu final bun, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a trece de faza grupelor şi a făcut acest lucru din postura de câştigătoare a grupei, învingând Ucraina (3-0), pierzând cu Belgia (0-2) şi remizând cu Slovacia (1-1).

„Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari.

Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem

I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun”, a declarat Iordănescu.

Turcia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Austriei cu scorul de 2-1 (1-0), marţi seara, pe Leipzig Stadium.

Echipa antrenată de Vincenzo Montella s-a impus prin dubla fundaşului Merih Demiral (1, 59), golul Austriei fiind semnat de Michael Gregoritsch (66), toate după cornere.

Programul sferturilor

  • Spania – Germania (vineri, 5 iulie, ora 19:00, Stuttgart Arena)
  • Portugalia – Franța (vineri, 5 iulie, ora 22:00, Volksparkstadion)
  • Anglia – Elveția (sâmbătă, 6 iulie, ora 19:00, Dusseldorf Arena)
  • Olanda – Turcia (sâmbătă, 6 iulie, ora 22:00, Olympiastadion)