Rafael Nadal și-a anunțat RETRAGEREA din tenis! Ce spunea Victor Hănescu despre celebrul jucător

Publicat: 10 10. 2024, 14:25
Actualizat: 10 10. 2024, 16:03

Rafael Nadal şi-a anunţat retragerea din tenis. Va avea ultima apariție în circuit la Cupa Davis, turneu ce se va desfășura între 19 şi 24 noiembrie.

Spaniolul are 22 trofee de Grand Slam în carieră și face parte din tripleta de aur a tenisului: Federer – Nadal – Djokovic, doar ultimul mai continuând în circuit.

Nadal a câştigat 92 de titluri în carieră, dar în ultima perioadă a fost afectat de accidentări.

Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis! Ce spunea Victor Hănescu despre celebrul jucător

„Sunt aici pentru a vă anunța că mă retrag din tenisul profesionist. Realitatea este că au fost niște ani dificili, în special ultimii doi. Nu cred că am fost capabil să joc fără limitări”, a spus Rafa Nadal, 38 ani, pe rețelele sociale.

„Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, în care îmi voi reprezenta țara. Se închide un cerc, pentru că una dintre primele mele bucurii a fost finala de la Sevilla din 2004”, a mai declarat acesta.

„Cred că, datorită lui, am reușit să depășesc multe situații dificile din cariera mea sportivă (n.red. – despre unchiul său Toni, care i-a fost și antrenor)”, a completat el, care le-a transmis și fanilor un mesaj: „Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru ceea ce m-ați făcut să simt. Tot ceea ce am trăit a fost un vis devenit realitate. Plec cu absoluta liniște sufletească că am dat tot ce am avut mai bun”.

„Nadal pe zgură este de pe altă planetă”

Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, multiplu campion cu sute de victorii în circuit și care s-a duelat cu marele Federer, declara la sport.ro: „Meciul acesta, jucat pe Arena Centrală, la Foro Italico. Era în turul doi sau turul trei la Mastersul de la Roma. Nadal a jucat incredibil. Eu am jucat cel mai bun tenis al meu, am reușit să câștig cinci sau șase game-uri, dar jucând la maximum și dându-mi seama că Nadal pe zgură este de pe altă planetă”.

„Juca incredibil, iar efectul cu care venea mingea de la el era fabulos. Dar o să rămână o experiență pentru mine, pentru că a fost un meci bun, foarte disputat. Sunt pe YouTube imagini de la meci, și chiar comentatorii au spus că a fost unul dintre cele mai bune meciuri de 2/3 seturi pe care le-au văzut în acea perioadă. Să joci cu un jucător de această talie rămâne mereu o experiență frumoasă” a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Hănescu, acum antrenor, a participat recent la o licitație caritabilă și a oferit o rachetă de tenis cu autograf, dar și o invitație la academia sa unui tânăr jucător, Andrei Manolache, de 14 ani. „Acest gest nobil reflectă perfect valorile pe care Tudor Tailor le promovează: eleganță, excelență și responsabilitate socială. Suntem profund impresionați de mobilizarea exemplară a participanților la licitație, care au contribuit la strângerea de fonduri pentru cei aflați în situații dificile. Suntem mândri să îl avem pe Victor Hănescu ca ambasador al eleganței și valorilor Tudor Tailor. Promptitudinea și entuziasmul cu care a răspuns invitației noastre de a se alătura acestei cauze nobile demonstrează nu doar excelența sa sportivă, ci și calitatea sa umană remarcabilă”, au arătat organizatorii.