Raliul Moldovei poate DECIDE titlul de campion național! Ce alte nume grele concurează

Publicat: 31 07. 2024, 18:59

Aproape 40 de echipaje din toată țara vor concura în acest weekend la a 14-a ediție Raliul Moldovei, acolo unde Simone Tempestini poate deveni virtual campion național pentru a noua oară, un record absolut pentru automobilismul sportiv românesc.

Deja o tradiție, etapa se va desfășura pe macadam pe întreg cuprinsul județului Bacău, dar se va încheia pe circuitul de karting Speed Park din municipiul Bacău sub denumirea de Super Speciala Adrian Răspopa, în memoria celui care a fondat acest raliu în 2011.

Raliul Moldovei poate DECIDE titlul de campion național! Ce alte nume grele concurează

Lider autoritar în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Betano, cu 149 de puncte, Simone Tempestini are un avantaj de 67 de puncte în fața următorului clasat, Andrei Gîrtofan, astfel că lupta dintre cei doi de la Bacău ar putea tranșa soarta sezonului 2024.

Dacă până acum alegerea să piloteze un model de ultimă generație Rally2 Evo, de data aceasta, Tempestini a hotărât să vină la Bacău cu un Ford Fiesta Rally3, inferior din punct de vedere al configurației, astfel că duelul cu Gîrtofan jr (Skoda Fabia Rally2 RS) va fi cel mai urmărit în weekend.

Dacă pilotul de la Napoca Rally Academy va câștiga, atunci acesta va mai avea nevoie doar de o prezență la următoarele trei etape pentru a-l depăși pe Titi Aur în topul campionilor all time din raliul românesc.

Cu un total de 12 probe speciale, Raliul Moldovei va avea la start și alte nume importante precum Vali Porcișteanu, Bogdan Cuzma, Adrian Teslovan sau Jean Tatu, toți pretendenți la podiumul final al etapei care se va încheia oficial duminică seară odată cu ceremonia de premiere din Piața Tricolorului din Bacău.

A șasea etapă a sezonului, etapa va începe vineri, de la ora 13:00, cu shakedown, ultimul antrenamente înaintea probelor speciale, iar seara, echipajele vor fi prezentate oficial în Piața Tricolorului din Bacău.

Prima probă va începe oficial sâmbătă dimineață, de la ora 10:00, la Moinești.

Creat în 2011, la inițiativa lui Adrian Răspopa, faimosul pilot decedat în 2021 chiar la o etapă, Raliul Moldovei a ajuns la a 14-a ediție, iar tradiția este dusă mai departe chiar de soția acestuia, Luiza Răspopa. Pe lângă Tempestini, cu 4 victorii, aici s-au mai impus Francois Delecour (3), Szabo Gergely (2), Bogdan Marișca (1), Vali Porcișteanu (1), Dan Gîrtofan (1) și Adrian Răspopa (1).