Rapid a scăpat de faliment
Planul de reorganizare al clubului FC Rapid a fost aprobat, astfel că gruparea giuleșteană a scăpat de faliment, a declarat unul dintre acționari, Nicolae Cristescu, luni seară, la Pro Rapid, la finalul adunării creditorilor.
”Planul de reorganizare a fost aprobat, le mulțumesc tuturor jucătorilor actuali, dar și foștilor jucători pentru caracterul de care au dat dovadă. Nu a fost greu să-i convingem. Vineri, la tribunal va fi o formalitate. Până atunci nu pot spune cifre și nume”, a declarat Cristescu.
Rapid risca falimentul dacă planul de reorganizare nu ar fi fost aprobat de cele patru categorii de creditori. Categoriile sunt următoarele: statul, chirografarii, salariații și categoria speciali.
Împotriva planului de reorganizare a fost statul, în timp ce chirografarii, salariații (63 la sută din aceștia) și cei din categoria speciali au fost de acord cu acesta.
La 13 septembrie, Tribunalul București, Secția a VII-a civilă, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditări, în cazul dosarului de insolvență al SC FC Rapid SA. Tabelul urma să fie întocmit până la acea dată. De asemenea, urmau să fie aduse modificări la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradării echipei în Liga a II-a, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).
SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanțe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvență.
La masa credală au fost înscriși 163 de creditori care au solicitat creanțe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.
La 7 decembrie 2012, Tribunalul București a admis cererea SC FC Rapid SA și a deschis procedura de insolvență a clubului.