Rasism în campionatul ceh de hochei pe gheață.

Publicat: 30 10. 2012, 17:25
Actualizat: 29 09. 2018, 12:20

Federația Cehă de Hochei pe Gheață (CSLH) a anunțat, marți, la Praga, că a amendat cu 30.000 de coroane (1.200 de euro) clubul Pirati Chomutov din prima ligă, pentru comportamentul rasist al unor fani la adresa jucătorului canadian Wayne Simmonds, informează AFP.

Simmonds, hocheist al formației Philadelphia Flyers, a profitat de greva din NHL pentru a evolua la echipa cehă Bili Tygri Liberec. Duminică, o parte a galeriei din Chomutov l-a făcut „maimuță” pe jucătorul canadian, în timpul meciului din etapa a XVII-a a campionatului ceh, după un duel cu un hocheist al gazdelor.

„Suntem dezgustați de comportamentul unui grup de spectatori, care au atentat astfel la buna reputație a clubului nostru. Le cerem scuze lui Wayne Simmonds și întregii echipe Bili Tygri Liberec”, se arată într-un comunicat al grupării Pirati Chomutov, publicat pe site-ul oficial.

În urma acestui comunicat, CSLH a decis să nu dicteze amenda maximă, de circa 20.000 de euro, și nici să oblige echipa din Chomutov să dispute un meci cu porțile închise.