Răzvan Burleanu îi RĂSPUNDE lui Gigi Becali: „Niciodată nu vom susţine aducerea de arbitri străini în România”

Publicat: 30 09. 2024, 19:02

Răzvan Burleanu, după Comitetul Executiv, a anunțat că FRF nu va aduce niciodată arbitri străini la meciurile din România, așa cum ar vrea Gigi Becali.

Patronul FCSB a spus după partida cu Sepsi, 1-0, că vrea ca jocurile echipei sale să fie conduse de arbitri din străinătate.

După etapa din Superliga, Becali spunea: „Facem legi și spunem că orice echipă care intră în competiții are dreptul să ceară arbitri străini, din Europa. Eu din Europa vreau, pe care nu-i mai cunosc ei și nu le mai dau ei grade. Facem, plătesc și la revedere! Și aseară… Nu s-a arbitrat cu aceeași măsură”.

Răzvan Burleanu îi răspunde lui Gigi Becali: „Niciodată nu vom susţine aducerea de arbitri străini în România”

Ce i-a răspuns Burleanu lui Gigi Becali: „Arbitrajul din România s-a poziţionat la un nivel extrem de înalt şi foarte apreciat la nivel internaţional, atât în Europa, cât şi în afara ei. Vedem delegări de arbitri români în toate competiţiile europene posibile şi în acelaşi timp nu facem faţă solicitărilor de arbitri din partea ţărilor cu care avem relaţii foarte apropiate, precum Arabia Saudită, Qatar sau Emiratele Arabe Unite. Prin urmare, noi, ca federaţie, niciodată nu vom susţine aducerea de arbitri străini în România, pentru că am reuşit să ne întărim credibilitatea în arbitrajul românesc, dar şi integritatea arbitrilor români. Totodată îi asigur pe toţi participanţii din fenomenul fotbalistic este că niciodată un club nu va mai putea să aibă vreo influenţă pe arbitraj în România”.

Președintele FRF a comentat și despre gestul antrenorul celor de la Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, care l-a agresat pe jucătorul David Maftei: „Viziunea FRF este ca fotbalul să fie un spaţiu sigur pentru toţi participanţii, fie că e vorba despre jucători, antrenori, spectatori sau jurnalişti, pentru că am avut un asemenea incident în acest weekend. De aceea, în ultima şedinţă a Comitetului Executiv ne-am transformat în prima federaţie din România care a stabilit imprescriptibilitatea faptelor de trucare de meciuri, corupţie şi safeguarding (n.r. – securitate). Deci de acum ne vom duce şi vom urmări pe oricine încalcă aceste trei direcţii, astfel încât decizia secretarului general al FRF de a sesiza Comisia de Disciplină, chiar dacă vorbim despre o competiţie organizată de LPF, se aliniază foarte clar acestei viziuni”.