Reacția lui Edi Iordănescu, după înfrângerea României cu Belgia la EURO 2024: „O grupă nebună”. Calificarea se joacă în ultima etapă a grupei

Publicat: 23 06. 2024, 08:00
Actualizat: 23 06. 2024, 08:13

Edi Iordănescu, selecţionerul României, a spus că tricolorii se pot califica în optimi și după înfrângerea cu Belgia, 0-2.

În Grupa E calificarea se va decide în ultima etapă, când se joacă la 26 iunie meciurile: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00) şi Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19:00).

Clasament Grupa E:

România – 3p (3-2, golaveraj +1)
Belgia – 3p (2-1, golaveraj +1)
Slovacia – 3p (2-2, golaveraj 0)
Ucraina – 3p (2-4, golaveraj -2)

Reacția lui Edi Iordănescu, după înfrângerea României cu Belgia la EURO 2024: „O grupă nebună, e momentul adevărului pentru toată lumea”

„E o grupă nebună, Slovacia a bătut Belgia, noi am bătut Ucraina, Ucraina a bătut Slovacia, noi am pierdut cu Belgia. E un moment de răscruce pentru noi toţi. E momentul adevărului pentru toată lumea. Am simţit o emulaţie incredibilă, am simţit românii aproape, am simţit căldura românilor, dar e momentul în care trebuie să strângem rândurile. E momentul pozitivismului, al solidarităţii, e momentul să ne arătăm ataşamentul faţă de această generaţie şi această generaţie va răsplăti românii cu o calificare. Vă spun sigur asta”, a declarat Edi Iordănescu la Pro TV.

Selecționerul a vorbit și despre meciul României cu Belgia, 0-2: „Eu mulţumesc echipei pentru că a dat tot ce a fost mai bun. A fost un joc în care ne-am luptat, nu am cedat, am dat tot ce am putut şi pentru asta eu sunt recunoscător echipei. Cu siguranţă e foarte greu când pleci de la 0-1 în faţa locului 3 mondial şi ştiam că este greu. Asta a făcut ca în prima repriză să suferim destul de mult. În a doua repriză am văzut o altă Românie, cu altă preocupare, puteam să întoarcem rezultatul, am avut trei-patru ocazii în care puteam să întoarcem rezultatul”.

Tot timpul e loc de mai mult, dar echipa a încercat să dea totul, a dat totul, şi eu nu pot să fac să fiu supărat pe aceşti băieţi care au câştigat împotriva Ucrainei şi care ţin România pe primul loc şi care au o şansă la calificare. Suntem la mâna noastră. Dacă ai două, trei, patru ocazii şi nu marchezi. M-a supărat golul doi, pentru că a fost o minge de la 70 metri. Acum trebuie să ne recuperăm şi să ieşim cu un rezultat pozitiv în ultimul joc care să ne ducă mai departe – Edi Iordănescu

Foto Mihai Pop (ProSport)