Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, miercuri, că echipa națională va disputa în vară două meciuri amicale. Primul, cu Georgia, pe 2 iunie, și al doilea cu Anglia, pe 6 iunie.
Naționala României va juca în țară împotriva Georgiei și în deplasare cu Anglia, dar stadioanele pe care se vor disputa cele două jocuri și orele de start vor fi stabilite ulterior.
Au trecut două decenii de la ultima întâlnire cu Anglia, locul 4 în clasamentul FIFA, calificată la EURO cu 7 victorii și un singur eșec în preliminarii. La EURO 2000, în faza grupelor, tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în „sferturi”.
Palmaresul în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori. Toate succesele noastre au venit în meciuri oficiale, unul în preliminarii și două la turnee finale. O singură dată britanicii s-au impus în dueluri cu miză, 1-0 la CM 1970 din Mexic”, se arată în comunicatul FRF.
Cu Georgia, locul 89 în clasamentul FIFA, România s-a întâlnit ultima dată la un joc de pregătire pentru EURO 2016. A fost 5-1 pentru România, goluri înscrise de Adi Popa, Stanciu, Torje, Keșeru plus un autogol.
România și Georgia au jucat 7 meciuri în istorie: 5 dintre ele au fost câștigate de tricolori, celelalte două încheindu-se la egalitate.
UEFA a anunţat anul trecut, la începutul lunii decembrie, că România şi Georgia vor găzdui împreună turneul final al Campionatului European de fotbal Under-21 din anul 2023.
UEFA a anunţat prin decizia Comitetului Executiv de astăzi, 3 decembrie 2020, faptul că EURO U21 din 2023 va fi găzduit de România şi Georgia. Succesul dosarului de candidatură FRF înseamnă participarea României U21 la turneul final de peste trei ani, a treia calificare consecutivă la EURO reprezentând o premieră istorică la acest nivel pentru fotbalul românesc. România devine astfel singura ţară europeană gazdă la două turnee finale U21, după cel găzduit în 1998. Campionatul European în formatul cu ţară sau ţări-gazdă a debutat în 1994 şi ediţia 2023 va fi cea cu numărul 16 de acest fel. Până acum au fost gazde, o singură dată, cronologic: Franţa, Spania, România, Slovacia, Elveţia, Germania, Portugalia, Olanda, Suedia, Danemarca, Israel, Cehia, Polonia, Italia, Ungaria şi Slovenia (2021)”, se arată pe site-ul FRF.
După acest anunț, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat că organizarea Campionatului European de tineret din 2023, alături de Georgia, reprezintă un mare succes pentru România.
Federația Română de Fotbal (FRF) a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Anularea competițiilor, biletele nevândute, precum și testele pentru depistarea COVID-19 au lovit grav în conturile forului de la “Casa Fotbalului”.
Pierderile cauzate de criza de COVID-19 sunt undeva în jur de 1,8 milioane de euro, pentru că avem pierderi în jur de un milion de euro din vânzarea de bilete, pierderi la Mogoşoaia şi Buftea de 400.000 de euro, aşa cum mai vorbim şi despre aceste costuri cu avioanele charter ale naţionalei de tineret de aproximativ 100.000 de euro, apoi costurile suplimentare pentru testarea arbitrilor şi delegaţilor, deci toate însumează 1,8 milioane de euro. Cu toate acestea, ne ţinem de această creştere a veniturilor în 2020. În 2021 veţi vedea o altă creştere a veniturilor la nivelul FRF ca urmare a faptului că ne asumăm noi surse de venit. De asemenea, pot să anunţ că federaţia a încasat zilele trecute de la FIFA un fond suplimentar faţă de ceea ce primeşte în fiecare an. Este vorba despre un milion de dolari”, declara Răzvan Burleanu, anul trecut, în octombrie.